U trendu

Ristić: Procenio sam da je bolje da ostanem u Kazahstanu

BEOGRAD – Košarkaš Crvene zvezde Dušan Ristić, koji je pre nekoliko dana zvanično završio pozajmicu u kazahstanskoj Astani, izjavio da je situacija zbog pandemije virusa korona u toj zemlji ozbiljna.

„Kao što znate situacija svuda u svetu vezana za virus COVID 19 nije uopšte naivna, tako je i ovde u Kazahstanu. Uvedeno je vanredno stanje. Ono što se dešava ovde je da je narod u Kazahstanu shvatio ovo vrlo ozbiljno i pored činjenice da nije uveden policijski čas, retko je videti ljude da šetaju na ulicama, a oni koji se zateknu nose maske. Primetan je i pojačan rad ljudi koji dezinfikuju ulice, zgrade…Uglavnom, vrlo su disciplinovani i pridržavaju se svega što se iznese kao preporuka kako bi se sačuvali“, rekao je Ristić za sajt Crvene zvezde.

VTB liga je bila odložena, ali pre dva dana je donesena odluka da prvenstvo bude prekinuto i poništeno bez pobednika.

„To je liga klubova iz nekoliko država i morala je da bude zaustavljena iz više razloga. Košarka nije i ne sme da bude u prvom planu, sada svi moramo da se potrudimo da maksimalno ozbiljno shvatimo ovu situaciju i ucinimo svešto je u našoj moći da usporimo širenje ovog virusa“.

Ristić je istakao da ima mnogo komplikovaniji povratak u domovinu.

„I dalje sam u komunikaciji sa igračima Astane, imamo svoju grupu komuniciramo. Neki su odlučili da idu kućama, a ja ostao sam ovde. Procenio sam da je bolje i najbezbednije i za moju porodicu u Srbiji i za mene da ostanem u Kazahstanu. Uz sve to, praktično je nemoguće sada naći neku vezu iz Kazahstana do Srbije, što uz presedanje na tri-četiri aviona predstavlja rizik“, dodao je Ristić ii izrazio nadu da će se sve normalizovati.

„Nadam se da će se sve smiriti, stabilizovati i da ćemo moći da se vratimo našim normalnim životima. Da bi to tako bilo, moramo da vodimo računa i o sebi i o drugima. Takođe, moramo obavezno ostanemo kod kuće i držimo tu distancu jer je to očigledno jedini način da se širenje ovog virusa zaustavi“, zaključio je Ristić.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.