Rističević: Izvinite na incidentu, nismo ni znali šta piše

Vaterpolisti Partizana Dimitrije Rističević i Nemanja Vico javno su se izvinili danas što su se posle finalne utakmice plej-ofa protiv Crvene zvezde i osvajanja 27. šampionske titule fotografisali sa uvredljivim transparentom na račun rivalskog kluba i navijača.

Ujedno, i VK Partizan poručuje da žali zbog poteza dvojice prvotimaca, izvinjava se svima koji su se osetili povređenim i ističe da nesportski gest nikako nije planiran, nego nesmotrena slučajnost.

„Izvinjavamo se svim sportistima i navijačima SD Crvena zvezda, nismo imali nameru nikoga da uvredimo. Nismo ni znali šta piše na transparentu. Tokom proslave titule bili smo u velikoj euforiji. U velikoj gužvi koja je nastala pored bazena, kada su nam mnogi navijači prilazili sa željom da se slikaju trudili smo se da svima izađemo u susret i sa svima smo se fotografisali. Posle naporne i stresne utakmice pala nam je koncentracija, pa kad nam je neko od navijača dao spomenuti transparent, nismo ga ni pogledali“, naveo je Rističević u pisanoj izjavi.

Prema njegovim rečima, nije im ni palo na na pamet da je na transparentu ispisana uvredljiva poruka.

„Mislili smo da piše nešto vezano za Partizan. Tek uveče, kad je se fotografija proširila društvenim mrežama videli smo kakvu grešku smo napravili. Slavimo titulu, ali ne želimo nikoga da vređamo. U bazenu smo pobedili ekipu u kojoj igraju mnogi naši drugovi, momci s kojima smo zajedno igrali i trenirali što u klubovima, što u reprezentacijama“.

Rističević je naveo da čestita rivalima na jakom otporu i dodao da ne žele da vređaju ni njih, niti bilo kog drugog sportistu.

„U skladu sa tradicijom kluba i vaspitanjem svih igrača i trenera Partizana od mlađih kategorija do prvog tima nama je fer-plej uvek na prvom mestu, bez obzira s kim igramo i bez obzira da li pobeđujemo ili gubimo“, istakao je Rističević.

(Tanjug)

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike