U trendu

Roma bolja od Lacija u derbiju prestonice

Fudbaleri Rome pobedili su danas u gradskom derbiju Lacio sa 2:0 u 12. kolu Serije A, zahvaljujući kontroverznom penalu Edina Džeka i pogotku Žervinja.

Roma je bila bolji rival u „derbiju prestonice“, koji je odigran u neobičnoj atmosferi jer su navijači oba tima bojkotovali meč zbog ograde koja ih razdvaja.

Roma je povela iz penala koji je dosuđen kada je Santajgo Đentileti srušio Džeka, ali je prekršaj bio van šesnaesterca. Bosanski reprezentativac je sigurno izveo jedanaesterac u 10. minutu za vođstvo od 1:0.

Antonio Kandreva je nedugo potom propustio dobru šansu za Lacio, dok je Felipe Anderson pogodio prečku za goste, a udarac iz blizine Filipa Đorđevića je izblokiran. Roma se u drugom poluvremenu oslanjala na kontranapade, što se isplatilo u 62. minutu, kada je Žervinjo pretrčao Dušana Bastu, uhvatio Naingolanovu loptu i savladao Federika Marketija.

Roma je sada druga, sa bodom manje od lidera Intera i bodom više od Fiorentine, koja kasnije večeras igra u gostima protiv Sampdorije. Laciju je ovo bio treći uzastopni poraz i sada je na devetom mestu tabele.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.