U trendu

Roma i dalje redja pobede, Fiorentina sve više zaostaje

Fudbaleri Rome nastavili su da pobedjuju u Seriji A, pošto su danas u gostima pobedili Udineze sa 2:1 u 29. kolu takmičenja, čime su povećali prednost na trećem mestu tabele u odnosu na četvrtoplasiranu Fiorentinu, koja je odigrala nerešeno 1:1 s Veronom.

Roma je do osme uzastopne pobede u prvenstvu Italije došla golovima Edina Džeka u 15. i Alesandra Florencija u 74. minutu. Strelac za Udineze bio je Bruno Fernandes.

Roma sada ima 59 bodova, dva manje od Lacija, koji kasnije večeras igra u gostima protiv Palerma. Vodeći Juventus ima 67 bodova.

Fiorentina je ostala bez pobede i u trećem uzastopnom meču, pošto je danas kod kuće ostala bez pobede protiv „fenjeraša“ Verone. „Viola“ je povela u 40. minutu golom Kristijana Telja, ali su gosti u finišu meča došli do boda kada je Eros Pizano posle kornera glavom izjednačio.

Karpi je u derbiju začelja došao do pobede nad Frozinoneom od 2:1, i to golom iz penala u 90. minutu meča.

Karpi je poveo u 27. minutu golom Rafaelea Bjanka, a Frozinone je izjednačio u 72. preko Federika Dionisija. Sjajan i uzbudljiv meč rešen je u samoj završnici, kada je Danilo Sodimo napravio prekršaj u svom šesnaestercu, a Džonatan Guzman bio siguran sa penala za važna tri boda.

Karpi je sada pretposlednji na tabeli sa 25 bodova, dok Frozinone ima 26. Palermo ima 27, ali kasnije večeras igra protiv drugoplasiranog Napolija.

Djenova je kod kuće pobedila Torino sa 3:2, dok je Milan u prvoj današnjoj utakmici odigrao 0:0 u gostima s Kjevom.

Od 20.45 igraju i Lacio i Atalanta.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.