U trendu

Roma pobedila Lacio u derbiju Rima, Atalanta bolja od Milana

Fudbaleri Rome pobedili su danas u gostima Lacio sa 4:1, dok je Atalanta posle preokreta sa 2:1 trijumfovala protiv Milana u utakmicama 31. kola italijanske Serija A.

„Derbi dela kapitale“ doneo je mnogo uzbudjenja i pobedu Rome, treću uzastopnu u medjusobnim okršajima.

Prednost Romi u 15. minutu doneo je Stefan El Šaravi udarcem glavom posle centaršuta Lukasa Dinjea.

Ekipa Lučijana Spaletija udvostručila je prednost u 64. minutu, a strelac je bio Edin Džeko, da bi Marko Parolo u 75. smanjio zaostatak Lacija nakon što ga je Miroslav Klose proigrao glavom.

Krenuo je Lacio još ofanzivnije u završnicu, ali je Roma golovima Alesandra Florencija u 83. i Dijega Perote u 87. minutu otklonila dilemu oko pobednika susreta.

U sudijskoj nadoknadi vremena Vesli Hud je dobio drugi žuti karton, pa je Lacio utakmicu završio destoricom fudbalera na terenu.

Roma posle današnje pobede ima 63 boda, četiri manje od drugoplasiranog Napoliju, koji je ranije danas sa 1:3 poražen od Udinezea, dok je Lacio osmi sa 42.

Milan je na gostovanju u Bergamu u petom minutu iz jedanaesterca koji je realizovao Luiz Adrijano došao do prednosti protiv Atalante, ali je domaćin golovima Maurisija Pinilja u 44. i Alehandra Gomesa u 62. stigao do preokreta i veoma bitne pobede u borbi za opsatanak.

Atalanta zauzima 12. mesto sa 36 bodova, osam više od Palerma koji je u zoni ispadanaja, dok je Milan šesti sa 49.

Fiorentina je na svom terenu odigrala nerešeno 1:1 sa Sampdorijom, pa je tako osvojenim bodom ugrozila svoju poziciju na tabeli koja ih vodi direktno u Ligu Evropa.

„Viola“ je povela protiv Sampdorije u 24. minutu golom Josipa Iličića, ali je Sampdorija izjednačila u 39. minutu, a strelac je bio Rikardo Alvares.

Sampdorija je utakmicu završila sa desetoricom igrača na terenu pošto je Hoakin Korea u 71. minutu dobio drugi žuti karton.

U ostalim utakmicama Djenova je sa 4:0 pobedila Frozinone, dok je Kjevo sa 3:1 bio bolji od Palerma.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.