U trendu

Roma u drugoj fazi, Junajted i dalje u igri

Fudbaleri Mančester junajteda pobedili su večeras na svom terenu Fenerbahče sa 4:0 i tako zadržali šanse da se plasiraju u drugu fazu Lige Evropa.

Vodeći gol postigao je Vejn Runi na asistenciju Zlatana Ibrahimovića u 35. minutu, Huan Mata je povisio na 2:0 u 69, Bred Džons autogolom u 75. minutu je povisio na 3:0, a Džesi Lindgard je u nadoknadi vremena postavio konačan rezultat. Junajted sada ima devet bodova, jedan manje od vodećeg Fenerbahčea, koji je ranije danas pobedio ukrajinsku Zoriju sa 2:0. Fejenord ima sedam bodova.

Mančester u poslednjem kolu gostuje Zoriji, dok Fejenord dočekuje Fenerbahče. Fejenord je u prvom duelu pobedio Junajted 1:0, tako da bi za plasman dalje morao da savlada tursku ekipu i da „djavoli“ izgubie.

Situacija u Grupi F je rešena posle večerašnjih mečeva. Genk je pobedio Rapid sa 1:0, dok je Atletik Bilbao savladao Sasuolo 3:2. Te dve ekipe kolo pred kraja imaju devet bodova, dok je Rapid i Sasuolo imaju po pet.

Olimpijakos je kod kuće odigrao 1:1 sa Jang bojsima, ali je obezbedio prolazak u drugo kolo. Grčki šampion sada ima bod manje od vodećeg APOEL-a, sa kojim se sastaje u sledećem kolu.

Po tri boda manje imaju Jang bojs i Astana, ali čak i ako Olimpijakos izgubi, eventualni pobednik ovog duela neće moći da prestigne Atinjane jer ima lošiji učinak u medjusobnim susretima.

Sent Etjen i Majnc odigrali su 0:0 u Francuskoj i to je rezultat koji je „zelene“ približio plasmanu. Sent Etjen ima tri boda više, i u poslednjem kolu gostuje prvoplasiranom Anderlehtu, ali čak i ako izgubi, u prednosti je nad nemačkom ekipom, pošto je u prvom meču bilo 1:1.

Roma je kod kuće pobedila Viktoriju Plzenj 4:1, uz het-trik Edina Džeka, i tako obezbedila plasman u drugu fazu. „Vučica“ sada ima 11 bodova, četiri više od Astre, koja je posle preokreta pobedila 2:1 Austriju u Beču. Austrija sada ima pet bodova, a Viktorija tri.

Astra u poslednjem kolu dočekuje Romu, a Austrija ide u goste Viktoriji.

Situacija u Grupi D je daleko od rešene. Zenit Sankt Peterburg je ranije danas pobedio Makabi Tel Aviv 2:0 i sada ima svih 15 bodova. AZ Alkmar je zu gostima pobedio Dundalk 1:0 i izbio na drugo mesto sa pet bodova, dok Dunalk i Makabi imaju po četiri.

Makabi u poslednjem kolu dočekuje Dundalk, dok će Alkmar biti gost Zenitu.

Rezultati današnjih utakmica petog kola Lige Evropa:

Astana – APOEL 2:1
Fenerbahče – Zorija 2:0
Gabala – Anderleht 1:3
Zenit Sankt Peterburg – Makabi Tel Aviv 2:0
Ajaks – Panatinaikos 2:0
Selta – Standard 1:1
Fiorentina – PAOK 2:3
Gent – Braga 2:2
Hapoel Biršeba – Inter 3:2
Krasnodar – Salcburg
Liberec – Karabag 3:0
Šalke – Nica 2:0
Šahtjor – Konjaspor 4:0
Sparta – Sautempton 1:0
Steaua – Osmanlispor 2:1
Cirih – Viljareal 1:1
Roma – Viktorija 4:1
Atletik Bilbao – Sasuolo 3:2
Austrija – Astra 1:2
Dundalk – AZ Alkmar 0:1
Genk – Rapid Beč 1:0
Mančester junajted – Fejenord 3:0
Olimpijakos – Jang bojs 1:1
Sent Etjen – Majnc 0:0

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.