U trendu

Ronaldo: Godine nisu bitne, hoću da obeležim istoriju Juventusa

Mnogi fudbaleri su u svojoj 33. godini prošli svoj vrhunac, ali je Kristijano Ronaldo danas rekao da to nije slučaj s njim i da je motivisan da ostvari dobre rezultate u Juventusu.

„Uz dužno poštovanje, igrači mojih godina obično odlaze u Katar ili u Kinu, tako da dolazak u ovako izuzetan klub u ovoj fazi moje karijere čini me veoma srećnim „, rekao je Ronaldo na večerašnjem predstavljanju u Juventusu.

Juventus je prethodne nedelje doveo Ronalda iz Real Madrida za 112 miliona evra, što je rekord u italijanskoj Seriji A, a zvanično najbolji igrač sveta je s torinskim klubom potpisao četvorogodišnji ugovor.

„Ja sam drugačiji od svih ostalih igrača koji misle da je njihova karijera završena u mojim godinama. Želim da pokažem da nisam kao ostali, ja sam drugačiji. To je vrlo emotivan trenutak za mene, jer nemam 23 godine, imam 33“, rekao je Ronaldo.

On je dodao da u Juventus nije došao na odmor.

„Hoću da obeležim istoriju Juventusa. Nadam se da mogu da iznenadim sve poslednji put i veoma sam samouveren“, dodao je on.

Ronaldo je oduvek pokazivao fenomenalan radni odnos, a obećao je da će to nastaviti i u Juventusu kako bi produžio svoju „dugovečnost“.

Portugalski napadač je prešao iz Mančester juanajteda u Real Madrid 2009. godine i postao najbolji strelac španskog kluba sa 451 golom na 438 mečeva. Pomogao je Madridu da osvoji četiri Lige šampiona i pobedi Juventus u finalu 2017. godine, a osvojio je i Primeru i Kup kralja.

Ronaldo, koji je predvodio Portugal na Evropskom prvenstvu 2016. godine do trofeja, takodje je osvojio Ligu šampiona u Mančester junajtedu, kao i tri Premijer lige i FA Kup.

On se nada da će i u Juventusu nastaviti sa osvajanjem trofeja.

„Biće teško, znam to. Liga je vrlo teška, ali Juve je spreman i ja ću biti spreman za najveća dostignuća. Starost nije bitna. Osećam se dobro, osećam se motivisano. Pokušaću da dam sve od sebe kao i uvek. Radujem se započinjanju novog izazova u kojem ću pokušati da osvojim svaku titulu“, rekao je Ronaldo.

Prilikom dolaska na stadion Alijanc u Torinu, Ronalda su dočekale stotine navijača, koji su izgovarali njegovo ime i „Donesi nam trofej Lige šampiona“.

Juventus još od 1996. godine nije osvojio Ligu šampiona. Od tada je pet puta bio u finalu, uključujući dva puta u poslednje četiri godine.

Juventus je u poslednjih sedam sezona osvojio Seriju A, uz četiri „duple krune“ u poslednje četiri godine, ali to nisu uspeli da prenesu u evropska takmičenja.

Ronaldo je četiri puta osvojio Ligu šampiona u poslednjih pet sezona. Ima rekordnih 120 golova u Ligi šampiona, od kojih je 105 postigao u Realu, 12 više od Juventusa u istom periodu.

„Juventus je bio na korak od osvajanja. Nadam se da ću im doneti sreću“, rekao je Portugalac.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.