U trendu

Ronaldo: Na pravom smo putu; Sančez: Sjajan osećaj

Kapiten fudbalske reprezentacije Portugalije Kristijano Ronaldo rekao je nakon pobede nad Poljskom i prolaska u polufinale Evropskog prvenstva, da je njegov tim na pravom putu da napravi uspeh i stigne do trofeja.

Portugalija je prvi polufinalista ovogodišnjeg šampionata Evrope, pošto je sinoć u Marseju savladala Poljsku posle izvođenja penala (5:3), dok je regularni deo završen rezultatom 1:1.

„U karijeri nema mnogo stvari koje mi nedostaju i kada bih sada odlučio da je završim osećao bih se privilegovanim. Ipak, kao što sam oduvek isticao, voleo bih da osvojim neki trofej sa reprezentacijom.Na pravom smo putu da to i uradimo“, rekao je Ronaldo nakon meča.

Najbolji igrač jučerašnje utakmice i strelac jedinog gola za Portugal u regularnom delu Renato Šančez, rekao je da je njegov tim i pored rano primljenog gola verovao u prolaz u polufinale.

„Rano smo primili gol ali smo verovali do samog kraja. Izvukli smo maksimum iz naše igre. Postigao sam gol, ali čitav tim je odlicno igrao. Nakon timske pobede, važno je dobiti i individualne pohvale. Srećan sam što sam opet igrač utakmice, ali tim je na prvom mestu. Ovo je divan trenutak za ekipu jer mnogo smo radili da bi stigli do polufinala“, rekao je 18-godišnji vezista minhenskog Bajerna.

Trener Portugalije Fernando Santoš bio je zadovoljan igrom svog tima i posebno pohvalio partiju Kristijana Ronalda i Pepea.

„Ne volim da pričam o pojedincima, ali Pepe i Kristijano Ronaldo su odigrali odličnu utakmicu. Kristijano je odigrao neverovatnu utakmicu. Ljudi mnogo pričaju o Ronaldu i tome kako on stalno mora da postiže golove, ali on igra neverovatno i sjajan je kapiten. Pepe je takođe odigrao sjajno, a treba istaći i partiju Renata Sančeza koji je veoma mlad, i koji ima još mnogo da ponudi. Biće sve bolji u budućnosti“, zaključio je Santoš.

Portugal će u polufinalu igrati sa boljim iz duela Belgije i Velsa, koji se sastaju danas od 21 sat.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar