U trendu

Ronaldo: Odlazim iz Reala jer Perez nije hteo da mi poveća platu

Jedan od najboljih fudbalera sveta, Portugalac Kristijano Ronaldo, doneo je „neopozivu“ odluku da napusti Real Madrid, piše današnji portugalski dnevnik „Record“.

Razlog za ovakvu Ronaldovu odluku je neispunjeno obećanje predsednika kluba Florentina Péreza da će ga nagraditi za uspehe povećanjem plate.

Ranije su španski mediji pisali da Ronaldo traži platu od čak 75 miliona evra godišnje i šestogodišnji ugovor zahvaljujući kojem bi završio karijeru u Madridu u 40. godini. To bi značilo da bi sa 30 miliona većom platom bio najbolje plaćeni fudbaler na svetu, ispred Lionela Mesija, koji u Barseloni zarađuje 55 miliona godišnje i Nejimara koji u PSG-u dobija 38 miliona.

Ronaldo je odmah pošto je Real treći put zaredom osvojio Ligu šampiona izjavio da mu je „bilo lepo u Kraljevskom klubu“ što je izazvalo interes PSG-a i Mančester Junajteda.

„Record“ članak o Ronaldu završava rečenicom: „U ovom trenutku odluka je neizbežna i nepovratna: Ronaldo će napustiti Real. Aukcija je otvorena. Oni koji žele najboljega na svetu, imaju zeleno svetlo da krenu“.

Gde ćemo gledati Ronalda sledeće sezone, saznaćemo uskoro.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.