U trendu

Ronaldo ponovo najbolji sportista Evrope

Fudbaler Real Madrida Kristijano Ronaldo drugi put uzastopno proglašen je za najboljeg sportistu Evrope u jubilarnom 60. izboru Evropskih novinskih agencija.

U glasanju koje tradicionalno organizuje poljska agencija PAP učestvovalo je 26 agencija sa Starog kontinenta, a Srbiju je predstavljao Tanjug.

Ronaldo je u godini na izmaku osvojio sa Realom Primeru, Ligu šampiona, španski i Evropski Superkup, kao i Svetsko klupsko prvenstvo, a odveo je i nacionalni tim na Mundijal u Rusiji.

On je ukupno dobio 159 poena, a iza njega su ostali svetski šampion u Formuli 1 Britanac Luis Hamilton sa 143 boda i švajcarski teniser Rodžer Federer, osvajač Australijan opena i Viumbldona sa 124 boda.

U Top 10 su i španski teniser Rafael Nadal (113), švedska plivacica Sara Sjestrem (75), austrijski skijaš Marsel Hiršer (68), nemačka bijatlonka Laura Dahlmejer i britanski atletičar Mo Farah (51), brtitanski biciklista Kris Frum (50) i grčka atletičarka Katarina Stefanidi (41).

Najbolji srpski teniser Novak Đoković dobio je ovu nagradu 2011. i 2015. godine, a ove godine nije bio u konkurenciji zbog povrede.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar