U trendu

Ronaldo stao u odbranu Nejmara, iznenadiće vas šta je rekao

Jedan od najboljih golgetera svih vremena Brazilac Ronaldo stao je u odbranu zemljaka Nejmara i poručio da bi sudije morale da ga zaštite od grubih faulova protivničkih fudbalera na Mundijalu u Rusiji.

„Postoji mnogo načina da se intepretira fudbal, a ja sam protivnik mišljenja da Nejmar glumi. On je pametan igrač i mora da zaštiti sebe od takvih duela“, rekao je Ronaldo brazilskim novinarima.

Ronaldo je faulove nad zvezdom Pari Sen Žermena obrazložio kao nemoć rivala koji ga čuvaju.

„Teško je uzeti loptu Nejmaru bez faula. Ne mislim da ga štite sudije, čak naprotiv… Kada mi ljudi stalno ponavljaju da glumi onda osetim kako nema pošten tretman. Kritike su gluposti“, zaključio je svojevremo najbolji fudbaler sveta i bivši član Barselone, Real Madrida, Intera, Milana i drugih klubova.

Pedantni statističari Mundijala izračunali su da je Nejmar u dosadašnjem toku turnira čak 14 minuta proveo na travi posle faulova, što znači da je u proseku na jednom utakmici, računajući duele sa Švajcarskom, Srbijom, Kostarikom i Meksikom, proveo tri i po minuta.

Zato je na udaru kritika stručnjaka širom sveta, što je posebno izraženo pred duel sa Belgijom u četvrtfinalu Mundijala u Rusiji.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pogledaj komentare (1)