U trendu

Ronaldo: U nedelju ću plakati od sreće

Kapiten fudbalske reprezentacije Portugalije Kristijano Ronalo izjavio je da će u nedelju plakati od sreće posle finala Evropskog prvenstva. Pogotkom u sinoćnom polufinalu Ronaldo se izjednačio s Mišelom Platinijem po broju postignutih golova na evropskim prvenstvima, pošto su obojica do sada dali po devet golova.

Portugalija je pobedila Vels sa 2:0 i tako se plasirala u finale Evropskog prvenstva u Francuskoj.

„Ekipa je uradila čudesan posao plasmanom u finale. U nedelju ćete me videti kako plaćem od sreće. Uvek sam govorio da želim da osvojim nešto sa reprezentacijom. Već 13 godina igram na najvišem nivou. Statistika ne laže i prirodno je što smo u finalu“, rekao je Ronaldo.

Ronaldo je postigao prvi gol za svoj tim protiv Velsa u polufinalu Evropskog prvenstva, što mu je bio deveti gol na šampionatima čime se na listi strelaca izjednačio s Mišelom Platinijem.

Portugalcu je ovo četvrto evropsko prvenstvo, dok je Platini svojih devet golova dao na jednom šampionatu – 1984. u Francuskoj.

Ronaldo je prošle nedelje postao prvi igrač koji je davao golove na četiri različita prvenstva Evrope: 2004, 2008, 2012. i 2016., prenose mediji.

 

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar