U trendu

Ronaldo zapretio rivalima: LŠ je Realovo takmičenje

Zvanično najbolji fudbaler sveta Kristijano Ronaldo, strelac dva gola u pobedi Reala nad APOEL-om (3:0), upozorio je rivale širom Evrope da je Liga šampiona takmičenje u kojem je madridski klub dominantan.

Real, jedini tim sa odbranjenim trofejom Lige šampiona od novog formata, pohod na „het-trik“ započeo je rutinskim trijumfom nad kiparskim prvakom na Santijago Bernabeuu.

„Bila je to utakmica koju smo morali da pobedimo. Igrali smo na svom terenu i želeli smo najbolji start Lige šampiona. Delovali smo dobro, mogli smo da postignemo još neki pogodak, ali na kraju smo došli do dobrog rezultata. Zadovoljan sam kako je sve izgledalo“, rekao je Ronaldo, rekorder tog takmičenja sa 107 golova.

Portugalac, bez ustezanja, u novoj sezoni Lige šampiona očekuje da Real opet bude na vrhu, 13. put u klupskoj istoriji, a četvrti u pet godina.

„Naravno da je cilj da osvojimo pehar. Liga šampiona je Realovo takmičenje i želimo opet da budemo najbolji. Dalek je put i idemo od meča do meča“, naveo je Ronaldo.

Pored Reala i APOEL-a, u istoj grupi Totenhem je u Londonu savladao Borusiju iz Dortmunda 3:1.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.