Ronaldu preti zatvor i 100 miliona evra kazne!

Kako prenosi  “El Mundo“, poreska agencija Španije će razmotriti mogućnost povlačenja jednog od četiri fiskalna krivična dela za čije se kršenje optužuje Kristijano Ronaldo (Cristiano).

Sve će se to dogoditi ukoliko Ronaldo prizna krivicu i tako prihvati manju kaznu. Isto tako, sud bi skinuo krivicu s njegovih saradnika, koji se u ovom predmetu navode kao saučesnici u krivičnom delu.

Novčana kazna bi u tom slučaju iznosila 6,25 miliona eura, plus troškovi postupka, te bi taj iznos na kraju mogao doći i do 10 miliona eura.

Kako prenose mediji, postoje još dva moguća rešenja ovog slučaja (ukoliko Ronaldo ne prizna krivicu), a prvi je da ga proglase krivim.

U tom bi slučaju Portugalac bio optužen za prevaru tešku 14,7 miliona eura, bila bi mu izrečena određena zatvorska kazna kao i novčana u visini od gotovo 100 miliona evra.

Ronaldo bi mogao biti oslobođen ukoliko mu se ne dokaže krivica, ali bi, bez obzira na oslobađajuću presudu, platio administrativnu kaznu koja iznosi oko 30 miliona eura, prenose španski mediji.

3 komentara
 1. mirjana

  nerazumem šta je uradio?

 2. Mikica

  Samo idiot može da pomisli da će mu nešto biti ako ostane u Realu!

  1. mirjana

   šta je to uradio?

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike