najveća internet zajednica u Srbiji već 18 godina

U trendu

Ronda Rauzi se vraća u oktagon, izaziva Amandu Nunjes

Jedna od najvećih zvezda mešovitih borilačkih veština (MMA), Amerikanka Ronda Rauzi vratiće se tom sportu 30. decembra, borbom protiv sadašnje šampionke bantam kategorije Amande Nunjes.

Predsednik UFC, najveće promoterske kuće u MMA, Dejna Vajt rekao je večeras da će borba Nunjes – Rauzi biti jedna od glavnih te večeri.

Rauzi (12 pobeda, jedan poraz) nije se borila od novembra 2015, kada je Holi Holm u drugoj rundi šokantno nokautirala do tada nepobedivu šampionku. Titulu u bantam kategoriji osvojila je potom Miša Tejt, a onda i Nunjes (13 pobeda, četiri poraza), u julu ove godine.

Rauzi je postala jedna od najpopularnijih sportistkinja u SAD i najveća zvezda UFC i njena najveća atrakcija tokom meteorskog uspona u mešovitim borilačkim veštinama. Nekadašnja osvajačica bronze sa Olimpijskih igara u džudou postala je prvi ženski šampion UFC-a krajem 2012. godine. Ona je svojim talentom i pojavom naterala Vajta da stvori žensku bantam kategoriju.

Rauzi je pojas u kategoriji do 61 kilograma branila šest puta, sve do ubedljivog poraza od Holm, koja je kontrolisala borbu, a tačku na nju je stavila šutem u glavu.

Rauzi je pre tog poraza pobedila četiri izazivačice za ukupno 130 sekundi. Medju tim borbama su i trijumf nad Ket Zingano za 14 sekundi i pobeda nad Aleksis Dejvis za 16 sekundi.

Nunjesova je u seriji od četiri pobede. Ona je posle nokautiranja Tejtove rekla da bi više volela da se bori protiv Ronde nego da pruži revanš Tejtovoj.

Rauzi je nastavila da trenira, ali je napravila dužu pauzu, tokom kojeje radila kao manekenka i glumica.

Ona je priznala da je posle poraza razmišljala o samoubistvu. Vajt je rekao da će se vratiti sportu kada bude spremna.

(Beta)

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike