U trendu

Rozberg najbrĹži na prvom treningu u Kini

Vozač Mercedesa Niko Rozberg ostvario je najbrže vreme na današnjem prvom treningu u Šangaju, uoči trke Formule 1 za Veliku nagradu Kine.

Rozberg je prevezao najbrĹži krug od 1:38,037 minuta, ispred klupskog kolege, dvostrukog uzastopnog svetskog ĹĄampiona Luisa Hamiltona, koji je bio 0,146 sekundi sporiji.

Treći je bio Sebastijan Fetel iz Ferarija sa 0,628 sekundi zaostatka za Rozbergom.

Vozači Vilijamsa Felipe Masa i Kevin Magnusen iz Renoa imali su problema sa gumama i nisu ušli u plasman.

Masi je otpala leva zadnja guma, a Magnusenu je eksplodirala leva zadnja guma, posle čega je trening zaustavljen na 20 minuta zbog ostataka na stazi.

Proizvodjač guma Pireli je saopĹĄtio da su Masini problemi s gumama „tehnički“ i da se ne radi o buĹĄenju, a nije objaĹĄnjeno ĹĄta se dogodilo sa Magnusenom.
 
Probleme na treningu imali su i Mercedesovi vozači. Hamilton se u dva navrata okrenuo u krivini 11, a Rozberg je morao ranije da završi trening zbog mogućeg problema s motorom.

Vozač Meklarena Fernando Alonso vratio se na stazu prvi put od udesa koji je imao u prvoj trci u šampionatu, 20. marta za Veliku nagradu Australije, i ostvario je 12. vreme od 1:40,538 minuta.

Alonso je propustio prethodnu trku u Bahreinu jer se nije dovoljno oporavio od povrede rebra, a posle današnjeg treninga lekari su ga ponovo pregledali i potvrdili dozvolu za učešće u trci koja se vozi u nedelju od 8 časova u Šangaju.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.