U trendu

Rudić: Srbija je dominirala svetskim vaterpolom 2015.

Proslavljeni svetski vaterpolo trener, hrvatski stručnjak  Ratko Rudić izjavio je da mu je bilo zanimljivo da posmatra Evropsko prvenstvo u vaterpolu u Beogradu i reprezentaciju domaćina, za koju je rekao da je u 2015. godini vladala svetskim vaterpolom.

„Bilo mi je zanimljivo: imali smo Srbiju, koja je prošle godine vladala u svetskom vaterpolu, sada kao domaćina, potom reprezentacije kao što su Crna Gora, Madjarska, Italija i Španija, koje su se borile za olimpijsku vizu, što im je dalo dodatnu motivaciju“, rekao je Rudić u intervjuu za zagrebački Večernji list.

Rudić, sada selektor Brazila, koji je u Beogradu pratio i analizirao svoje buduće suparnike na Olimpijadi u Rio de Žaneiru, rekao je da je odlično to što je na EP prvi put nastupilo 16 reprezentacija. Dodao je da je još pre 20 godina predlagao da se prvenstvo igra u četiri grupe u četiri države.

„Imali bismo četiri domaćina i svuda bi bilo gledalaca“, rekao je Rudić, koji je bio  selektor reprezentacija bivše Jugoslavije, Italije, SAD i Hrvatske, s kojima je postizao vrhunske uspehe koji su ga učinili jednim od najtrofejnijih svetskih vaterpolo trenera.

On je ocenio da je Hrvatska na EP u Beogradu igrala ispod svojih mogućnosti, bez obzira na nedostatak pojedinih, doista ključnih igrača. „Taj nastup treba dobro analizirati i potom se za OI pripremiti puno bolje“, naveo je Rudić.

Upitan da li će se nakon Rija vratiti u hrvatski vaterpolo, on je rekao da hoće.

„Sad sam u dobi u kojoj imam povlasticu da ne planiram dugoročno, ha-ha… Ma naravno da ću se vratiti“, rekao je Rudić, rodjen 1948. godine u Beogradu, dugogodišnji igrač Partizana i reprezentativac bivše Jugoslavije.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.