U trendu

Rukometaši Srbije bez plasmana u drugu fazu EP u Poljskoj

Rukometna reprezentacija Srbije nije uspela da se plasira u drugu fazu takmičenja na Evropskom prvenstvu u Poljskoj, pošto je večeras u Krakovu odigrala nerešeno s Makedonijom 27:27 (13:13), u utakmici poslednjeg trećeg kola Grupe A.

Žarko Šešum i Petar Nenadić bili su najefikasniji u ekipi Srbije sa po sedam golova, a pet je postigao Ivan Nikčević.

U ekipi Makedonije najefikasniji je bio Dejan Manaskov s 10 golova, od kojih je postigao i izjednačujući u poslednjoj sekundi utakmice kojom je njegova ekipa obezbedila plasman u drugu fazu.

Obe ekipe su pretrpele po dva poraza u Grupi A, a Makedonija je prošla u drugu fazu zbog bolje gol razlike.

Ekipe su u prvom poluvremenu bile izjednačene, ali je srpski tim zahvaljujući golmanu Darku Staniću i odbranama Kirilu Lazarovu uspeo da se odlepi na 7:5, a golove su postigli Šešum i Nikčević. Makedonci su nakon toga uglavnom preko raspoloženog Manaskova, ali i Goce Georgieva uspeli da preokrenu na 10:12.

Srpski tim je u završnici zaigrao bolje, pa je izjednačio preko Mijajla Marsenića i Nenadića na 12:12, a ekipe su poluvreme završile izjednačene (13:13).

Bilo je neizvesno i u drugom poluvremenu, Srbija je vodila s golom razlike, ali je Makedonija držala korak i uspevala da izjednači. Srbiju je u igri držao Stanić, ali i Nenadić, koji je u seriji postizao golove. U ekipi Makedonije priključak su držali Manaskov i Georgiev.

Do kraja utakmice igralo se „gol za gol“, Srbija je konstantno bila u vodjstvu, golove je postizao uglavnom Šešum, ali su precizni bili i Marsenić i Nemanja Zelenović, a Makedonci su uspevali da izjednače. Šešum je nešto više od tri minuta pre kraja utakmice postigao gol za vodjstvo Srbije od 26:25, a u poslednji minut srpski tim je ušao sa igračem manje, što je iskoristio Stojanče Stoilov i izjednačio.

Srbija je imala napad 29 sekundi do kraja utakmice, a 10 sekundi pre kraja debitant u reprezentaciji Darko Djukić postigao je prvi gol na utakmici za vodjstvo od 27:26, ali Srbija sa dva igrača manje nije uspela da se odbrani pošto je Manaskov postigao izjednajučujući gol, koji je Srbiju izbacio sa Evropskog prvenstva.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.