U trendu

Runi bi u finalu LE mogao poslednji put da igra za Junajted

Kapiten Mančester junajteda Vejn Runi mogao bi sutra, u finalu Lige Evropa, da odigra poslednju utakmicu za taj fudbalski klub.

Fudbaleri Junajteda igraju sutra od 20.45 u Stokholmu protiv Ajaksa, u finalu Lige Evropa.

Najbolji strelac u istoriji Junajteda će najverovatnije utakmicu početi na rezervnoj klupi, na šta se ove sezone navikao, nakon što je izgubio mesto u prvom timu kod trenera Žozea Morinja.

Runi je za 13 godina na Old Trafordu osvojio brojne trofeje, ali bi na kraju sezone mogao da napusti klub, iako mu ugovor ističe za dve godine. Prethodnih meseci mediji su spekulisali o njegovom povratku u Everton, kao i o odlasku u SAD ili Kinu.

Morinjo je prošle nedelje, u poslednjoj utakmici u Premijer ligi protiv Kristal Palasa, koja je bila bez takmičarskog značaja, odmarao startere, a Runi je bio jedan od retkih starijih igrača u ekipi za taj duel.

Kada je u završnici utakmice izlazio igre, Runi je aplaudirao navijačima na sve četiri tribine stadiona i pognute glave napustio teren.

On je sa 253 gola najbolji strelac Mančester junajteda, a sa 53 gola najbolji je strelac reprezentacije Engleske. Pet puta je osvojio šampionsku titulu u Premijer ligi, tri Liga kupa, FA kup, Ligu šampiona, svetsko klupsko prvenstvo i četiri Komjuniti Šilda.

On je na konferenciji za novinare uoči polufinalne utakmice Lige Evropa protiv Selte rekao da mu je prioritet da igra fudbal. Upitan da li misli na fudbal u Mančester junajtedu, Runi je odgovorio: „Naravno“.
 
Morinjo je rekao da neće prodati Runija protiv njegove volje.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar