U trendu

Runi: Pojačali smo vežbanje penala

Kapiten fudbalske reprezentacije Engleske Vejn Runi rekao je danas da je njegova ekipa pojačala vežbanje izvodjenja penala uoči utakmice sa Islandom, u osmini finala Evropskog prvenstva u Francuskoj.

Engleska će u ponedeljak od 21 čas u Nici igrati protiv Islanda u osmini finala Evropskog prvenstva.

To je prvi put da Engleska igra u nokaut fazi nekog velikog takmičenja od Evropskog prvenstva 2012. godine, kada je u četvrtfinalu izgubila od Italije posle izvodjenja penala, što je bio njihov šesti poraz u sedam utakmica u kojima su izvodjeni penali.

„Sada kada smo u nokaut fazi vežbaćemo više kao grupa pre nego individualno. Vežbamo kao grupa u slučaju da nam penali budu potrebni. To je napet trenutak. Sećam se poslednjeg Evropskog prvenstva protiv Italije. Ja uvek znam gde ću da šutiram penal, a (golman Italije Djanluidji) Bufon je pokazivao rukom i rekao mi da zna da idem na tu stranu. Bio je u pravu i pitao sam se da li da promenim odluku. Na kraju sam šutnuo u istu stranu, a on se bacio u suprotnu“, rekao je Runi, preneli su britanski mediji.

„Iz ritma može da vas izbaci čak i golman koji vam pokazuje jednu stranu. Ali, morate da verujete u ono što ste trenirali“, dodao je fudbaler Mančester junajteda.

Najbolji strelac u istoriji engleske reprezentacije rekao je da tokom treninga kada vežba izvodjenje kornera, svoje golmane obavesti gde će poslati loptu, kako bi sebi otežao posao.

„Ako ne može da odbrani, uprkos tome što zna gde će otići lopta, onda ne brinem za moje izvodjenje. To je teže, ali ako ne odrani, dobro je“, rekao je Runi.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.