Rvač iz Gruzije priznao da je koristio meldonijum

Osvajač srebrne olimpijske medalje u rvanju Davit Modžmanašvili iz Gruzije priznao je danas da je koristio meldonijum, zabranjenu supstancu na koju je bila pozitivna ruska teniserka Marija Šarapova.

Selektor rvačke reprezentacije Gruzije Vahtang Blagidze rekao je da je Modžmanašvili prošlog meseca bio pozitivan na meldonijum. On se suočava sa doživotnom suspenzijom zbog drugog doping prekršaja.

Takodje, još petorica članova rvačke reprezentacije Gruzije pozitivno je na meldonijum, ali njihov identitet nije saopšten pošto negiraju optužbe.

Modžmanašvili je na Olimpijskim igrama u Londonu 2012. godine osvojio srebrnu medalju u kategoriji do 120 kilograma grčko-rimskim stilom, dok je godinu dana ranije osvojio bronzu na Svetskom prvenstvu.

Rvački savez Gruzije saopštio je da nijedan od šestorice reprezentativaca nije izborio plasman na Olimpijske igre u Rio de Žaneiru u avgustu, ali da je moguće da to učine kroz kvalifikacije.

Šarapova je u ponedeljak u Los Andjelesu saopštila da su njeni rezultati na Australijan openu u januaru bili pozitivni na meldonijum. Ona je rekla da je zbog zdravstvenih problema uzimala taj lek, da nije bila svesna da se od 1. januara nalazi na listi zabranjenih i da snosi punu odgovornost. Šarapova će biti suspendovana od 12. marta.

(Beta)

Jedan komentar

  • Milorad

    Ova supstanca je bila lek sve do 1. januara ove 2016. kada je stavljena na doping listu. Dakle sve osvojene medalje do tog datuma su validne!!! Inače, ovaj lek pronašao je Litvanac u tada još SSSR-u i koriste ga sve zemlje istočnog bloka a i Evrope, a proizvodi ga Litvanija i prihoduje 65 miliona $ godišnje. Amerikanci imaju lek sličnog dejstva, ali pod drugim imenom i nisu ga stavili na doping listu, zato je Serena Vilijams stalu u odbranu Šarapove!!! Dakle, u sve se umešala politika. Sad je samo pitanje dana kad će nešto naći Išinbajevoj ako počne ponovo da postiže dobre rezultate!!!

Ostavite komentar