U trendu

Sabalenka protiv Ribakine u finalu Australijan opena

MELBURN – Beloruska teniserka Arina Sabalenka plasirala se u finale Australijan opena u Melburnu, pošto je danas u polufinalu, za 93 minuta, pobedila Poljakinju Magdu Linet sa 7:6 (7:1), 6:2.

Sabalenka će u finalu igrati sa Kazahstankom Elenom Ribakinom, koja je ranije danas savladala Beloruskinju Viktoriju Azarenku 7:6 (7:4), 6:3.

Sabalenka, 5. na WTA listi, plasmanom u finale Australijan opena ostvarila je najveći uspeh na jednom grend slem turniru u singl konkurenciji.

Beloruskinja je 2021. osvojila Australijan open u dubl konkurenciji.

Poljakinja Linet, 45. na WTA listi, bolja je ušla u meč i povela 2:0 u prvom setu. Sabalenka je uspela da preokrene rezultat i da povede 3:2. Igralo se potom gem za gem, a Beloruskinja je dobila prvi set u taj-brejku rezultatom 7:1.

Linet je povela 1:0 na startu drugog seta, a onda je Beloruskinja osvojila pet uzastopnih gemova. Poljakinja je u sedmom gemu spasila tri meč lopte i brejkom smanjila vođstvo Sabalenke na 5:2. Međutim, Beloruskinja je novim brejkom stigla do finala Australijan opena.

Finalistkinje prvog grend slem turnira sezone, Sabalenka i Ribakina, odigrale su do sada tri međusobna duela i uvek je slavila Beloruskinja.

Sabalenka je u karijeri osvojila 11 titula, a Ribakina tri. Kazahstanka je prošle godine trijumfovala na Vimbldonu.

Australijan open se igra za nagradni fond od 48,5 miliona evra.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.