U trendu

Sada ću da uživam pošto možda neću dugo ostati prvi

Britanski teniser Endi Mari rekao je danas da će sada uživati u tome što je prvi teniser sveta, pošto možda taj uspeh neće dugo potrajati.

Mari će od sutra biti prvi na ATP listi, posle osvajanja mastersa u Parizu i eliminacije Novaka Djokovića u četvrtfinalu tog turnira.

Britanac je u finalu pobedio Amerikanca Džona Iznera sa 6:3, 6:7, 6:4 i osvojio osmu titulu u sezoni, prvu u Parizu, a ukupno 14. iz masters serije.

„Bio sam zaista nervozan pre meča“, rekao je Mari, uprkos tome što je pobedio Iznera u svih sedam mečeva pre današnjeg.

Mari će tako kao prvi teniser sveta dočekati završni ATP turnir, koji počinje 13. novembra, a Djoković će se vratiti na prvo mesto ako pobedi u svakom meču u Londonu. Djoković je bio na prvom mestu ATP liste 122 nedelje za redom.

„Možda ću na prvom mestu na ATP listi biti samo jednu nedelju, zato ću sada uživati. Mogao bih da izgubim prvo mesto na završnom turniru i da nikada više ne budem prvi“, rekao je Mari.

„Ne znam da li mi se još sve sleglo. Osećam se drugačije nego kada sam osvojio grend slem ili olimpijska zlata“, dodao je dvadesetdevetogodišnji Britanac, trostruki grend slem šampion, dvostruki olimpijski pobedik i osvajač Dejvis kupa.

On je dodao da su mu mnogi teniseri čestitali na osvajanju prvog mesta.

„Ovo je bilo neverovatno putovanje do samog vrha liste“ rekao je Mari, čiji je brat Džejmi u samom vrhu u konkurenciji dublova.

„Tokom godina nije bilo mnogo tenisera iz Škotske, a za mnoge stvari koje smo postigli zaslužni su naši roditelji. Naša majka je teniski trener. Pomogla nam je da zaista naučimo tenis i da od malena uživamo u tenisu“, rekao je Mari.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.