U trendu

Sainc i Kvjat najbrĹži na treninzima na stazi Suzuka

Vozači ekipe Toro Roso Karlos Sainc mlađi i Red Bula Danil Kvjat ostvarili su najbrža vremena na današnjim treninzima na stazi Suzuka, uoči trke Formule 1 za Veliku nagradu Japana.

Sainc je po kiĹĄnom vremenu bio najbrĹži na prvom treningu, rezultatom 1:49,434 minuta.

Kvjat je bio drugi sa 0,504 sekunde zaostatka, a treći je bio vozač Mercedesa Niko Rozberg sa zaostatkom od 0,643 sekunde.

Vozač Ferarija Sebastijan Fetel bio je četvrti sa 1,085 sekundi zaostatka, a aktuelni svetski šampion i vodeći u generalnom plasmanu Luis Hamilton iz Mercedesa peti sa 1,288 sekundi zaostatka. Bivši svetski prvak iz Ferarija Kimi Raikonen zauzeo je sedmo mesto sa 1,778 sekundi zaostatka.

Na drugom treningu, koji je voĹžen po jakoj kiĹĄi najbrĹži je bio Kvjat sa 1:49,277, dok je Rozberg bio drugi sa zaostatkom od 0,023 sekunde.

Treći je bio Hamilton sa 0,576 sekundi zaostatka, Danijel Rikardo iz Red Bula zauzeo je četvrto mesto sa 0,820 sekundi zaostatka, a posle njega bili su vozači Frarija Fetel sa 1,991 sekundi zaostatka i Raikonen sa 2,042 sekunde zaostatka. Sainc je bio sedmi sa 2,141 sekundi zaostatka.

„Klizavo je i mokro, uslovi nisu baĹĄ najuzbudljiviji. Danas nismo Ĺželeli mnogo da rizikujemo, poĹĄto nema svrhe oĹĄtetiti vozilo ili menjač“, rekao je Hamilton.

Zbog jake kiše samo 12 od 20 vozača je tokom 90-minutnog treninga postavilo rezultate.

Ĺ est trka pre kraja Hamilton u generalnom plasmanu ima 41 bod prednosti nad klupskim kolegom Rozbergom, a Fetel, koji je pobedio proĹĄle nedelje u trci u Singapuru, zaostaje 49 bodova.

Kvalifikacije za Veliku nagradu Japana počinju sutra od 8 časova po srednjeevropskom vremenu, a trka je na programu u nedelju od 7 časova.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

PoĹĄalji komentar