U trendu

Salcburg izbacio Lacio, Arsenal izbegao poraz u Moskvi

Fudbaleri Salcburga plasirali su se večeras u polufinale Lige Evropa, pošto su u revanš utakmici na svom stadionu posle preokreta pobedili Lacio sa 4:1 i tako trijumfovali ukupnim rezultatom 6:5.

Prošlog četvrtka Lacio je u Rimu slavio sa 4:2, a večeras je u Austriji poveo pogotkom Čira Imobilea u 55. minutu. Posle tog gola delovalo je da će italijanska ekipa lako do plasmana u polufinale, ali je domaćin silovito uzvratio.

Samo minut kasnije Munas Dabur doneo je izjednačenje Salcburgu, da bi potom usledio potpuni preokret u ovom dvomeču za samo četiri minuta. 

Prvo je Amadu Haidara u 72. sjajnim udarcem sa oko 30 metara doneo preokret Salcburgu, da bi u 74. Hvang He-čan povisio na 3:1, a konačnih 4:1 postavio je Štefan Lajner u 76. minutu.

Ovom pobedom Salcburg je ostvario jedan od najvećih rezultata u klupskoj istoriji, pa će se tako naći na polufinalnom žrebu Lige Evropa u petak u Nionu od 12.00.

Moskovski CSKA je na svom terenu bio nadomak iznenadjenja, ali je Arsenal ipak uspeo da ostane u takmičenju, a čak i izbegne poraz. 

CSKA je prošlog četvrtka u Londonu izgubio sa 1:4 od Arsenala, ali je večeras bio na samo gol od plasmana u polufinale, pošto je imao prednost od 2:0, medjutim, ekipa Arsena Vengera je na kraju izvukla remi.

Golove za Moskovljane postigli su Fedor Čalov u 39. minutu i Kiril Nababkin u 50, da bi na 2:1 smanjio Danijel Velbek u 75, a konačan rezultat postavio Aron Remzi u sudijskoj nadoknadi vremena.

Olimpik iz Marseja je takodje posle preokreta izborio plasman u polufinale Lige Evropa, pošto je večeras sa 5:2 pobedio Lajpcig koji je prošle nedelje na svom terenu slavio sa 1:0.

Gosti iz Nemačke poveli su u drugom minutu pogotkom Brume, da bi Marsej ekspresno preokreno autogolom Štefana Ilsankera u šestom minutu i golom Bune Sara u devetom.

Olimpik je u 39. minutu golom Florijana Tuvana povisio rezultat na 3:1, da bi Žan-Kevin Ogustin u 59. smanjio zaostatak Lajpciga.

Nedoumice oko plasmana u polufinale otklonili su pogocima Dimitri Paje u 60. i Hiroki Sakai u 92. minutu.

Atletiko Madrid je na gostovanju Lisabonu protiv Sportinga uspeo da sačuva prednost iz prethodne utakmice kada je slavio sa 2:0.

Sporting je večeras nadigao Madridjane i slavio golom Fredija Montera u 29. mintu, ali je to bilo nedovoljno da se nadoknadi zaostatak iz prvog meča.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.