U trendu

Sale: Nedostajala sreća; Bogdan: Biće i zlato

Selektor košarkaške reprezentacije Srbije Aleksandar Đorđević poručio je danas u Beogradu da je ponosan na svoje izabranike zbog srebrne medalje na evropskom prvenstvu, treće sa istim sjajem u njegovom mandatu na klupi nacionalnog tima, posle Mundobasketa i Olimpijskih igara.

„Pohvale za sve što su uradili igrači u prethodna dva meseca, od ekstremno teških priprema, uz sve nesrećne okolnosti, pa čak i u finalu. Moramo da budemo zadovoljni i ponosni zbog još jedne medalje u nizu“, rekao je Đorđević na konferenciji za novinare u hotelu Kraun plaza.

Selektor smatra da je nedostajalo više sreće i energije u finalu protiv Slovenije.

„Falilo nam je da odigramo finale sa 12 igrača, poznata je situacija sa Jovićem i Lazićem. Nedostajala nam je sreća, kažu da ona treba da se zasluži i da prati hrabre, a nama je nedostajala. Neću izgovore, već sam hteo da vidim finale u “ful“ sastavu. Video se i nedostatak energije“, rekao he Đorđević.

Na pitanje novinara da otkloni sve nedoumice oko pozdrava posle finala sa premijerkom Anom Brnabić, Đorđević se u odgovoru samo zahvalio na čestitkama.

Kapiten Milan Mačvan smatra da je Evropsko prvenstvo poslužilo kao veliko iskustvo za naredna takmičenja.

„Odigrali smo odličan turnur, zasluženo smo došli do finala, ali nismo imali snage za zlato. Dobra škola za naš mlad tim, da imaju iskustvo velikih utakmica i finala, nadam se da ćemo u bližoj budućnosti osvojiti zlato“, rekao je Mačvan.

Bogdan Bogdanović istakao je da, kada se sve pogleda, zadovoljan medaljom i izrazio uverenje da će ona biti sjajnija u budućnosti.

„Nije lepo kada se izgubi finale, treba da prođe vreme da shvatimo gde smo pogrešili. Nismo sinoć razmišljali o tome, ali pao nam je ogroman teret sa leđa. Teško je kada dođeš kući i slaviš poraz, ali uveren sam da ćemo osvojiti zlato“, zaključio je Bogdanović.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar