U trendu

San Antonio pobedio Filadelfiju uz 18 poena Marjanovića

Košarkaši San Antonija pobedili su noćas na gostujućem terenu Filadelfiju sa 119:68, a u pobedničkom timu svoju najbolju partiju u NBA ligi prikazao je srpski košarkaš Boban Marjanović koji je postigao 18 poena.

Marjanović se vratio u tim San Antonija posle dve utakmice koje je u razvojnoj ligi igrao za Ostin. On je na parketu proveo nešto više od 17 minuta, postigao je 18 poena, uz četiri skoka i asistenciju, a za svaki koš dobijao je ovacije od navijača.

„U hali je bilo mnogo navijača San Antonija“, rekao je u šali košarkaš Spursa Toni Parker posle utakmice.

U ekipi San Antonija više poena od njega postigao je samo Lamarkus Oldridž, koji je ubacio 26 poena i imao je devet skokova, a Parker 12 poena i šest asistencija. U timu nije bilo Tima Dankana i Manua Djinobilija, koje je trener Greg Popovič odmarao, a utakmicu je zbog bolesti propustio Kavaj Leonard.

Prema podacima NBA lige poraz nočašnji poraz od 51 razlike je peti najgori u istoriji franšize Filadelfije.

„To je sramotno“, rekao je trener Filadelfije Bret Braun.

U timu Filadelfije, najlošijiem timu NBA lige sa jednom pobedom i 21 porazom, po 13 poena postigli su Robert Kovington, Nerlens Noel i Nik Stauskas.

Los Andjeles Klipersi pobedili su na gostujućem terenu Minesotu sa 110:106 i ostvarili petu pobedu u poslednjih šest utakmica.

Deandre Džordan predvodio je Kliperse do pobede sa 20 poena, 12 skokova i četiri skoka, Blejk Grifin dodao je 16 poena i 11 skokova, a Kris Pol 14 poena i pet asistencija. Pol se vratio u tim posle pauze od dve utakmice zbog povrede rebra.

U ekipi Minesote Zek Lavin bio je najefikasniji sa 21 poenom, a Karl Entoni Tauns postigao je 18 poena. Srpski reprezentativac Nemanja Bjelica igrao je nešto više od 17 minuta i postigao je devet poena, uz četiri skoka i asistenciju.

Košarkaši Finiksa pobedili su u Čikagu domaći tim sa 103:101 poenima Mirze Teletovića 0,3 sekunde pre kraja utakmice. Bosanski košarkaš utakmicu je završio sa 20 poena, a poen više postigao je Brendon Najt.

U poraženom timu najefikasniji je bio Pau Gasol sa 22 poena, Džimi Batler dodao je 19, a Derik Rouz 14 poena.

Milvoki je pobedio Portland sa 90:88 poenima Grega Monroa u poslednjim trenucima utakmice, Vašington je pobedio Majami sa 114:103, a Dalas je pobedio Njujork sa 104:97.

Toronto je pobedio Los Andjeles Lejkerse sa 102:93 i prekinuo niz od tri poraza, Boston je savladao Nju Orelans sa 111:93, dok je Šarlot pobedio Detroit sa 104:84 i prekinuo niz Pistonsa od četiri pobede.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.