U trendu

San Antonio u finalu Zapada

Košarkaši San Antonija plasirali su se u finale Zapadne konferencije NBA lige pošto su prošle noći pobedili Hjuston sa 114:75 u šestoj, odlučujućoj utakmici polufinalne serije.

San Antonio je već do poluvremena imao prednost od 19 poena i nije propustio priliku da se prvi put od osvajanja titule 2014. godine plasira u finale Zapada.

Sparsi će igrati svoje 13. finale Zapada gde ih čeka Golden stejt.

Lamarkus Oldridž je predvodio San Antonio sa 34 poena i 12 skokova. On je postao prvi košarkaš Sparsa koji je imao takav učinak u plej-ofu još od Tima Dankana u duelu protiv Finiksa 2008.

Džonatan Simons je dodao 18, a Pati Mils 14 poena. U pobedničkom timu nije bilo Kavaja Lenarda koji se povredio na prethodnoj utakmici.

U redovima Hjustona najbolji je bio Trevor Ariza sa 20 poena, Klint Kapela je postigao 15. Džejms Harden je odigrao vrlo slab meč koji je završio sa samo deset postignutih poena.

„Sve je na mojim plećima, preuzimam odgovornost za poraz, za igru na obe strane terena. Teško je, pogotovo zbog načina na koji smo izgubili šesti meč i to na domaćem terenu“, rekao je Harden posle meča.

Stvari su po Hjuston u ovom meču krenule naopako već na samom početku, pošto je posle prve deonice gubio sa 31:24. Oldridž je u prvoj četvrtini postigao 10 poena. Domaća ekipa je gubila sa 50:29 kada je Harden postigao svoje prve poene na meču sredinom druge četvrtine, a nakon treće San Antonio je imao prednost od 23 poena što je mnoge navijače Hjustona već tada poslalo ka izlazima.

Prva utakmica finala Zapada igra se u noći izmedju nedelje i ponedeljka, a domaćin će biti Golden stejt.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar