najveća internet zajednica u Srbiji već 18 godina

San Antonio zabranio Marjanoviću da igra za Srbiju

Američki NBA ligaš San Antonio zabranio je njihovom novom članu Bobanu Marjanoviću da igra na Evropskom prvenstvu, potvrdio je danas Košarkaški savez Srbije (KS S).

„KS S je primio zvanično obaveštenje od San Antonija kojim se, pozivajući se na ugovor između FIBA i NBA, zabranjuje nastup Marjanoviću na Evropskom prvenstvu. Medicinski nalaz urađen u SAD potvrđuje dijagnoze naših lekara i lekara koji su Marjanovića pregledali u Milanu pre potpisivanje ugovora, da ne postoje nikakve frakture u levom stopalu. I pored te činjenice, pozivajući se na sugestije američkih lekara, San Antonio je zabranio nastup Bobanu za našu reprezentaciju, uprkos njegovoj velikoj želji“, navodi se u saopštenju na sajtu KS S.

Kako se ističe, uvidom u nalaz, koji je objavljen na sajtu, svako može sam da se uveri koliko je takva zabrana osnovana, a koliko ne.

„Košarkaški savez Srbije će zvanično odgovoriti klubu i dopis proslediti FIBA kojim će izraziti svoje neslaganje sa ovakvom odlukom američkog kluba. Uprkos tome, naši ciljevi na Evropskom prvenstvu ostaju isti i verujemo da će naši reprezentativci i stručni štab ostvariti rezultat na koji ćemo kao i uvek biti ponosni“, poručuju iz KS S.

Marjanović je prethodne sezone bio MVP ligaškog dela Evrolige i jedan od najzaslužnijih za istorijsku, triplu krunu, Crvene zvezde – ABA liga, prvenstvo Srbije i Kup Radivoja Koraća.

(Tanjug)

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike