U trendu

Šarić: Nisam očekivao da ću tako rano završiti EuroBasket

Hrvatski košarkaš Dario Šarić rekao je danas da nije očekivao da će njegova reprezentacija takmičenje na Evropskom prvenstvu završiti „tako rano“, u osmini finala.

„Osećam se umorno. Više u psihičkom smislu nego fizički. Nisam očekivao da ću tako rano završiti EuroBasket sa svojom reprezentacijom. Nemam problema s nikakvim povredama, za nekoliko nedelja biću i fizički i psihički 100 odsto spreman za novu sezonu“, rekao je Šarić američkim novinarima, prenosi agencija Hina.

Hina je podsetila da Šarić, nakon završetka Evropskog prvenstva na kojem je Hrvatska poražena u osmini finala od Rusije, izbegava hrvatske medije. On se, medjutim, po povratku u NBA, u redove Filadelfije na obaveznom druženju s novinarima ipak se osvrnuo i na šampionat starog kontinenta.

Šarić je otkrio da mu u klubu nisu pravili probleme zbog nastupa na Evropskom prvenstvu.

„Niti jednom mi nisu prigovorili što igram za reprezentaciju, niti su u klubu tražili da se odmaram. Svi u klubu su znali da želim da igram za Hrvatsku i niko nije pravio nikakve probleme. Bili smo u stalnom kontaktu i sve su znali“, rekao je Šarić.

Nakon sezone u kojoj je bio medju kandidatima za rukija godine, Šarića u novoj sezoni očekuje žestoka borba za minutažu. Novi član Filadelfije je Markel Fulc koji je bio prvi izbor drafta 2017. godine, u ekipu se vraća Ben Simons, koji je propustio prošlu sezonu zbog povrede, a stigao je i Džej Džej Redik.

„Biće malo teže ostvariti veću minutažu nego prošle sezone. Prošle sezone sam igrao dobro, nadam se kako ću tako igrati i ove. Sigurno će nam biti lakše jer imamo puno igrača koji znaju da igraju. Mislim da ćemo biti bolji nego lani“, dodao je Šarić koji je prošle sezone u NBA ligi prosečno beležio 12,8 poena i 6,3 skoka.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar