U trendu

Sautgejt će produžiti ugovor sa FS Engleske do 2024. godine

Selektor reprezentacije Engleske Garet Satugejt dogovorio se sa Fudbalskim savezom o novom dvogodišnjem ugovoru, pa će predvoditi ekipu do kraja Evropskog prvenstva 2024. godine, preneli su danas britanski mediji.

Kako je danas preneo Telegraf, Sautgejt će potpisati dvogodišnji ugovor, uz godišnju platu od pet miliona funti, uz bonuse, a i pomoćnom treneru Stivu Holandu biće ponudjeni novi uslovi.

Sautgejtov sadašnji ugovor ističe po završetku Svetskog prvenstva u Kataru 2022. godine.

Kako je preneo Eurosport, Sautgejt bi mogao da postane jedan od najplaćenijih engleskih selektora, pošto je blizu godišnje plate od šest miliona funti, koliko je svojevremeno imao Fabio Kapelo.

Engleska igra večeras protiv Albanije u kvalifikacijama i u slučaju pobede ali i ako se poklope ostali rezultati, mogla bi da se plasira na Svetsko prvenstvo. U poslednjoj utakmici u ponedeljak Engleska igra protiv San Marina.

Sautgejt je preuzeo posao posle Evropskog prvenstva 2016. godine i dve godine kasnije odveo je ekipu do polufinala Svetskog prvenstva u Rusiji i finala Evropskog prvenstva ovog leta.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.