U trendu

Sautgejt selektor Engleske do 2020. godine

Fudbalski savez Engleske (FA) saopštio je danas da će selektor reprezentacije u naredne četiri godine biti dosadašnji vršilac dužnosti Garet Sautgejt.

„Izuzetno sam ponosan što sam postao selektor Engleske. Svestan sam da je dobiti posao jedna stvar, a sada želim uspešno da odradim taj posao. Odlučan sam da dam sve što imam ovoj zemlji, reprezentaciji. Nadam se da će ljudi uživati da gledaju naš razvoj kroz igru“, rekao je Sautgejt.

Sautgejt je od septembra i ostavke Sema Alardajsa obavljao funkciju privremenog selektora Engleske. On je na prethodne četiri utakmice reprezentacije ostvario pobede protiv Malte i Škotske, dok je remizirao protiv Slovenije i Španije.

Kako pišu engleski mediji, Sautgejtov ugovor trajaće do završetka Evropskog prvenstva 2020. godine, a navodno će zaradjivati oko dva miliona funti godišnje.

Izvršni direktor FA Martin Glen rekao je da se Sautgejt dobro pokazao u prethodnom periodu.

„Pokazao se jako dobro tokom prethodne četiri utakmice, a i impresionirao nas je tokom intervjua za ovaj posao. Zaslužio ga je. On je sjajan ambasador onoga za šta se zalaže FA, odličan je taktičar i lider, ali je pre svega pobednik i to je ono što je potrebno za ovaj posao“, rekao je Glen.

Sautgejt (46) je od 2006. do 2009. godine trenirao Midlsbro, a bio je i selektor reprezentacije Engleske za igrače do 21 godine od 2013. do septembra ove godine.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.