U trendu

Savest mi je čišta, Kokeza je zadužen za regularnost

Predsednik Fudbalskog saveza Srbije (FSS) Tomislav Karadžić rekao je danas da mu je savest čista i dodao da je za regularnost Super lige Srbije zadužen potpredsednik FSS i Crvene zvezde Slaviša Kokeza.

„Meni je savest čista. Potpredsednik Fudbalskog saveza (Slaviša Kokeza) zadužen je za regularnost, a ako opet javnosti to ne odgovara, džabe smo krečili“, rekao je Karadžić novinarima u Beogradu.

Zvezda je u prvom kolu Super lige pobedila OFK Beograd sa 6:2, a na poluvremenu je gubila sa 0:2. Taj susret privukao je veliku pažnju javnosti, a Karadžić je rekao da se tom utakmicom bave državni organi.

„Utakmica koja je pod velom sumnje došla je u nadležnost i naših organa. Videćemo do kakvih ćemo podataka doći. Ne znam da li će to biti dovoljno za izvršenje ovih fudbalskih nedela, ako ih ima… Ne treba tražiti od predsednika Saveza da izriče mere i da vodi istragu, jer FSS ima obavezu i ljude koji bi time trebalo da se bave“, rekao je on.

Karadžić je dodao da ovakve spekulacije nisu potrebne srpskom fudbalu.

„Sve ovo što se dešava nam nije potrebno. I dalje nismo izašli iz klupskih problema. Opet se priča o regularnosti, kome se to ne sviđa ima pravo da saziva konferenciju za štampu. Danas je demokratija, svi mogu da kažu šta hoće“, zaključio je prvi čovek FSS.

U Više javno tužilaštvo u Beogradu je prošle nedelje stigao podnesak sa informacijama vezanim za utakmicu OFK Beograda i Crvene zvezde, a komesar za integritet takmičenja FSS Milivoj Mirkov otvorio je internu istragu o dešavanjima na utakmici.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.