U trendu

Šef spasilačkog tima: Ne postoji nada da je Emilijano Sala živ

Ne postoji nada da će nestali fudbaler Kardifa Emilijano Sala biti pronadjen živ, rekao je danas šef spasilačkog tima Džon Ficdžerald.

Potraga za 28-godišnjim fudbalerom i pilotom danas je nastavljena, pošto se njihov avion srušio u ponedeljak uveče iznad Lamanša. Pet aviona i dva spasilačka čamca pretraživali su u utorak više od hiljadu i po kvadratnih kilometara, pre nego što je potraga obustavljena kasno uveče.

Potraga u utorak je trajala 15 sati, ali nisu pronadjeni tragovi aviona.

„Čak i najbolje fizički pripremljena osoba izdržala bi samo nekoliko sati u vodi“, rekao je Ficdžerald, preneo je Bi-Bi-Si (BBC).

Sala je iz aviona telefonom poslao poruku porodici u kojoj je rekao da se plaši, a argentinski mediji preneli su da je rekao da se nalazi u avionu koji izgleda kao da će se raspasti. Takodje, navodno je rekao i da se nada da će „poslati nekoga po njega“, ako se u narednih nekoliko sati ne javi porodici.

„Ni danas nema tragova nestale letelice. Potraga traje, a odluka o tome da li će se nastaviti, biće doneta večeras“, rekao je Ficdžerald.

Pregledaju se i satelitski snimci, kao i podaci sa mobilnog telefona.

Sala je iz Nanta putovao u Kardif, svoj novi klub. Mali avion je u ponedeljak uveče leteo na visini od 1.500 metara, kada je od kontrole letenja u Džersiju zatražio dozvolu za sletanje. Kontakt je izgubljen na 700 metara i nestao je sa radara 13 kilometara severnozapadno od Oldernija.

„Nažalost, zaista mislim da nema nikakve nade. U ovo doba godine uslovi su prilično strašni ako ste u vodi“, naveo je Ficdžerald.

Policija radi na nekoliko mogućnosti, uključujući i to da se „avion raspao u kontaktu sa vodom posle čega su putnici upali u more“, kao i da je avion „sleteo u vodu, a da su putnici ušli u splav za spasavanje, za koji se zna da je bio u brodu“.

Predsednik Kardifa Mehmet Dalman rekao je da su igrači i navijači u stanju šoka, kao i da je klub dobio poruke podrške iz celog sveta.

On je naveo da klub nije rezervisao avion, već da je Sala samostalno organizovao putovanje.

„Prevrnućemo svaki kamen dok ne dobijemo sve činjenice“, dodao je Dalman.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar