najveća internet zajednica u Srbiji već 18 godina

U trendu

Selektor Finske: Srbija je jedna od najboljih ekipa na EP

Selektor košarkaške reprezentacije Finske Henrik Ditman izjavio je danas da je ekipa Srbije možda i najbolja na Evropskom prvenstvu i da očekuje uzbudljivu utakmicu u osmini finala.

Košarkaši Finske igraju sutra od 14.30 u Lilu protiv Srbije utakmicu osmine finala Evropskog prvenstva.

Upitan šta očekuje od prve eliminacione utakmice na turniru protiv Srbije, Ditman je rekao da se njegova ekipa oseća isto onako kako bi se osećala hokejaška reprezentacija Srbije kada bi igrala protiv Finske.

“Srbija ima sjajan tim, sa sjajnim igračima i biće za nas veoma uzbudljivo. To je jedna od najboljih, ako ne i najbolja ekipa na turniru. Igrali su zaista dobro u grupnoj fazi, dobro igraju od prošlogodišnjeg SP. U timu je dobra hemija, mnogo je kvalitetnih igrača, dobar trener, o njima se mogu reći samo dobre stvari”, rekao je Ditman novinarima u Lilu.

“Ne možemo da imenujemo kojeg igrača moramo da zaustavimo, već moramo da izađemo na teren i odgramo naš stil, kolektivnu igru i jedan dan u 100 može da uspe”, dodao je  on.

Ditman je rekao da je finska košarka mnogo napredovala u poslednjih 10 godina.

“Svake godine smo sve bolji, to je dug proces, a ove godine nismo mnogo daleko od ostalih. Igramo dobro, igrači daju sve od sebe i ne možemo tražiti mnogo više od toga”, rekao je Ditman.

(Beta)

Napišite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.

Najnovije iz rubrike