U trendu

Selektor Švajcarske: Nadam se da će sada svi početi ozbiljno da nas shvataju

Selektor fudbalske reprezentacije Švajcarske Vladimir Petković rekao je da je ponosan na svoje igrače i da se nada da će posle večerašnjeg remija sa Brazilom na Svetskom prvenstvu, svi početi ozbiljno da shvataju njegovu ekipu.

„Ponosan sam na moju ekipu, Brazil je imao više šansi, ali nismo izgubili nadu, a kada smo uspeli da ih pritisnemo, to smo radili veoma dobro. Ovo je odličan početak turnira i pozitivna stvar pred ostale utakmice u grupi“, rekao je Petković.

Švajcarska je večeras odigrala nerešeno 1:1 protiv Brazila, u utakmici Grupe E na Svetskom prvenstvu u Rusiji. U drugoj utakmici u toj grupi Srbija je pobedila Kostariku sa 1:0 i prva je na tabeli.

Petković je rekao da je njegova ekipa imala mnogo problema u prvih 40 minuta protiv Brazila, da nije bila kvalitetna, ali da je u poluvremenu rekao svojim igračima da ostanu mirni i da veruju u sebe, da pritiskaju protivnika kako bi došli do šansi.

„Grešili smo, ali ništa nije bilo tako loše. Nadam se da će sada da nas shvate ozbiljno. U poslednje 22 utakmice izgubili smo samo jednom. Nije lako postići gol protiv nas, to se videlo protiv Španije (1:1) u prijateljskom meču i sada protiv Brazila. To pokazuje da ovaj tim zna kako da reaguje i da veruje u to što radi“, naveo je 54-godišnji bosanski trener.

Upitan o spornim situacijama, mogućem prekršaju kod gola Švajcarske ili penalu za Brazil, Petković je rekao da video tehnologija daje sve odgovore.

„Naš gol, to je bio normalan duel, igrač je tražio prostor, a mislim da se protivnički igrač nije dobro namestio. Mislim da nije bio penal, imamo sudije na terenu, VAR i mislim da je sve čisto“, rekao je švajcarski selektor.

U drugom kolu Švajcarska će u petak igrati protiv Srbije, a Brazil protiv Kostarike.

„Pokazali smo da ova ekipa uvek veruje u sebe i tako ćemo igrati i protiv Srbije. Moramo sutra da se oporavimo i posvetimo se toj teškoj utakmici“, dodao je Petković.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar