U trendu

Sep Blater proveo nedelju dana u komi

Bivši predsednik Svetske fudbalske federacije (FIFA) Sep Blater proveo je nedelju dana u veštački izazvanoj komi, nakon operacije srca u decembru, objavila je danas njegova porodica.

Stanje 84-godišnjeg Blatera se tek ove nedelje poboljšalo, i on je posle mesec dana premešten sa intezivne nege.

„Lekari su zadovoljni njegovim stanjem, ali još uvek je dug put oporavka ispred njega. Bio je ovo najteži i najtužniji Božić u mom životu“, rekla je njegova ćerka Katrin Blater Andenmaten švajcarskim medijima.

Blater je pod krivičnom istragom švajcarskih saveznih tužilaca od 2015. godine, a još uvek mu nije saopšteno da je FIFA prošlog meseca podnela krivičnu prijavu protiv njega.

„Još uvek ne zna ništa o novoj prijavi koju je podnela FIFA, i to je dobro. Samo bi se dodatno potresao“, rekla je Karin Andenmaten.

Andenmaten smatra da je njen otac zaslužio da se oporavlja bez konstantnih pritisaka.

„Moj otac je zaslužio da uživa u ostatku života, a ne da neprestano bude torpediran od strane FIFA. Zahtevam da mu se omogući odmor, vreme i opuštanje, kako bi se potpuno oporavio“ rekla je Andenmaten.

Sep Blater je bio na čelu FIFA od 1998. do 2015. godine, i protiv njega se vodi nekoliko gradjanskih i krivičnih postupaka.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.