U trendu

Serena Vilijams i Endi Mari ubedljivi u prvom kolu

Prva teniserka sveta Amerikanka Serena Vilijams plasirala se u drugo kolo Otvorenog prvenstva SAD u Njujorku, pošto je jutros pobedila 29. teniserku sveta Ruskinju Ekaterinu Makarovu u dva seta, 6:3, 6:3.

Vilijamsova, koja pokušava da osvoji svoj sedmi trofej u Njujorku, pobedila je za sat i tri minuta. Ona je napravila tri brejka i nijednom nije izgubila svoj servis. Imala je 12 as servisa i jednu dvostruku servis grešku.

Amerikanka u Njujorku pokušava da osvoji svoju 23. grend slem titulu, čime bi pretekla legendarnu Štefi Graf po broju osvojenih grend slem titula u Open eri.

Ona će u drugom kolu igrati protiv sunarodnice, 90. teniserke sveta Vanje King.

Drugi teniser sveta Britanac Endi Mari plasirao se u drugo kolo pošto je pobedio 81. igrača sveta Lukaša Rosola iz Češke sa 6:3, 6:2, 6:2.

Mari pokušava da postane četvrti teniser u Open eri koji je igrao u sva četiri grend slem finala u jednoj sezoni. To je do sada pošlo za rukom samo prvom teniseru sveta Novaku Djokoviću (prošle sezone), Švajcarcu Rodžeru Federeru (204, 2006 i 2007) i Australijancu Rodu Lejveru (1969).

Britanac je ove sezone u finalima Australijan opena i Rolan Garosa izgubio od Novaka Djokovića, a osvojio je svoj drugi Vimbldon.

Mar je pobedio u 23 od poslednja 24 meča, a u drugom kolu poslednjeg grend slem turnira u sezoni igraće protiv Španca Marsela Granoljersa Pujola.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar