U trendu

Serena Vilijams se povukla sa predstojećih turnira u Kini zbog povrede

Druga teniserka sveta Amerikanka Serena Vilijams povukla se sa predstojeća dva turnira u Kini zbog povrede desnog ramena, saopšteno je danas.

Vilijamsova ima problema s povredom ramena još od Olimpijskih igara u Riju, gde je izgubila u trećem kolu od Elene Svitoline, a zbog te povrede se povukla i sa turnira u Sinsinatiju prošlog meseca.

Kako je danas saopšteno na sajtu WTA, ONA neće učestvovati na turniru u Vuhanu i Otvorenom prvenstvu Kine u Pekingu početkom sledećeg meseca.

„Razočarana sam što neću moći da se takmičim na tim turnirima zbog stalnih problema s desnim ramenom. Trenirala sam i igrala neke mečeve, ali moje rame još nije dovoljno spremno za turnire. Nadam se da će predstojeći turniri u Kini biti uspešni i da će navijači uživati u sjajnom tenisu. Koncentrisana sam na oporavak za Završni turnir u Singapuru“, navela je Serena Vilijams u saopštenju.

Vilijamsova je u polufinalu Ju Es opena izgubila od Karoline Pliškove, zbog čega je izgubila prvo mesto na WTA listi na kome je bila 186 nedelja. Nemačka teniserka Andželik Kerber je prva na listi, posle osvajanja Ju Es opena. 

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.