U trendu

Serena Vilijams u drugom kolu, pobede Radvanske i Kvitove

Američka teniserka Serena Vilijams počela je danas odbranu titule na Otvorenom prvenstvu Australije u Melburnu pobedom u dva seta nad 36. teniserkom sveta, Italijankom Kamilom Djordji, 6:4, 7:5. 
Prva teniserki sveta je tokom meča imala veliku pomoć protivnice koja je napravila 12 duplih servis grešaka, uključujući i jednu na brejk lopti u 11. gemu drugog seta, posle koje je Vilijams povela sa 6:5. Amerikanka je posle toga bez izgubljenog poena osvojila gem na svoj servis i posle prve meč lopte i sat i 45 minuta plasirala se u drugo kolo.

„Nije bilo brzo, ali i od toga sam imala koristi. Uspela sam da ostanem mirna danas i mislim da je to najvažnije“, rekla je osvajačica 21 grend slem trofeja Vilijams.  

Vilijams će u drugom kolu igrati protiv 90. teniserke sveta Si Vej Hsije sa Tajvana, koja je sa 3:6, 7:5, 6:1 pobedila Letonku Jelenu Ostapenko, 81. na svetskoj rang listi.

Četvrti nosilac Poljakinja Agnješka Radvanska je bez veći problema prošla u drugo kolo, pošto je sa 6:2, 6:3 pobedila Amerikanku Kristinu Mekhejl, 65. teniserku sveta.

Četvrta teniserka sveta Radvanska, će u drugom kolu igrati protiv pobednice duela srpske teniserke Aleksandre Krunić i Kanadjanke Eženi Bušar.

Šesti nosilac Čehinja Petra Kvitova lako je u prvom kolu pobedila 167. teniserku sveta Luksiku Kumkum sa Tajvana 6:3, 6:1, a protivnica u drugom kolu biće joj domaća teniserka 39. na WTA listi Darija Gavrilova, koja je takodje u dva seta pobedila Čehinju Luciju Hradecku, 53. na svetu, sa 7:6, 6:4.

Španjolka Karla Suares Navaro, 10. nosilac, plasirala se u drugo kolo pošto je pobedila 169. teniserku sveta Viktoriju Golubić iz Švajcarske sa 7:5, 6:4. Navaro će u drugom kolu igrati protiv 170. teniserke sveta Marije Sakari iz Grčke, koja je u tri seta 6:4, 1:6, 6:3 pobedila Kineskinju Jafan Vang, 138. na WTA listi.

Francuskinja Kristina Mladenović, 30. teniserka sveta, je do plasmana u drugo kolo došla pobedom nad 38. na WTA listi Slovakinjom Dominikom Cibulkovom od 6:3, 6:4, a naredna protivnica biće joj Amerikanka Nikol Gibs, 105. teniserka sveta. Gibs je u prvom kolu pobedila 98. teniserku sveta Čehinju Klaru Kukalovu sa 6:2, 2:6, 6:1.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Napišite komentar