U trendu

Sevilja i Bilbao iskoristili kiks Selte

Fudbaleri Sevilje pobedili su danas na svom terenu Levante sa 3:1 i tako izbili na peto mesto tabele, koje vodi u Ligu Evropa.

Sevilja je tako, kao i Atletik Bilbao u subotu, iskoristila poraz Selte od Las Palmasa i preskočila je na tabeli. Ekipa sada ima 36 bodova, dok Bilbao i Selta imaju po 34.

Hihon je danas u gostima pobedio Valensiju sa 1:0 golom iz penala i tako izašao iz opasne zone. „Slepi miševi“ su u velikoj krizi rezultata, a ekipa nema nijednu pobedu u poslednjih osam prvenstvenih utakmica, koliko je odigrala od kad je kao trener preuzeo Geri Nevil.

Las Palmas je do trijumfa došao posle preokreta, pošto je Selta povela u petom minutu golom Jaga Aspasa. „Žuti“ su imali inicijativu i posed lopte, a izjednačili su iz penala, koji je dosudjen nakon što je Fabijan Oreljana igrao rukom u svom šesneastercu. Penal je izveo Džonatan Vijera.

Selta je u 74. minutu ostala sa 10 igrača, jer je Oreljana dobio drugi žuti karton. Las Palmas je imao inicijativu i stvarao je šanse, ali je do pobede došao tek u 90. minutu, kada je Vilijan Žoze sjajno lobovao istrčalog Serhija Alvaresa.

Utakmica Real Madrid – Espanjol je u toku.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.