U trendu

To se traži: Sigurna pobeda Srbije na početku kvalifikacija za SP

Košarkaška reprezentacija Srbije pobedom je počela kvalifikacije za Svetsko prvenstvo 2019, pošto je večeras u Beogradu bila bolja od Austrije sa 85:64 (17:12, 27:17, 15:13, 26:22) u prvom kolu Grupe G.

Najefikasniji u redovima Srbije bio je Ivan Paunić sa 16 poena, Miroslav Raduljica i Marko Simonović su dodali po 15, a Djordje Gagić i Dejan Todorović po osam.

U redovima Austrije najbolji je bio Rašid Mahalbašić sa 15 poena.

Košarkaška reprezentacija Nemačke je u istoj grupi pobedila Gruziju sa 79:70.

U drugom kolu, u ponedeljak, sastaće se Srbija i Gruzija, odnosno Austrija i Nemačka.

Usled sukoba izmedju ECA i FIBA-e, selektor Aleksandar Djordjević za meč s Austrijom nije mogao da računa na igrače iz Evrolige i NBA lige, ali je Srbija i pored toga bila favorit protiv Austrije i opravdala je tu ulogu.

U uvodnih 120 sekundi utakmice vidjena je konfuzna i neefikasna igra na obe strane, a prva je do poena došla Srbija preko Paunića. Usledila je trojka Mačvana, a potom i mini-serija Paunića za vodjstvo od 9:0.

Austrija se konsolidovala, ali je usledio novi konfuzni period košarkaša Srbije s nekoliko izgubljenih lopti i bezidejnih napada, što je rival iskoristio i serijom 8:0 prišao na poen zaostatka.

Košarkaši Srbije u finišu prve četvrtine zaigrali su čvršću odbranu, na koju Austrijanci nisu imali odgovor, a na drugoj strani su trojkama Simonovića, Birčevića i Todorovića posle prvih 10 minuta došli do prednosti od 27:14.

U drugoj četvrtini Srbija je igrala na višem nivou, prednost je rasla i u jednom trenutku iznosila je 21 poen – 42:21.

Austrija je najviše zahvaljujući Sebastijanu Kohu u finišu prvog poluvremena uspela da smanji zaostatak i na pauzu ode sa 15 poena zaostatka – 44:29.

Ekipa Aleksandra Djordjevića je u trećoj četvrtini čuvala prednost, iako je Austrija serijom 6:0 na početku prišla na 11 poena zaostatka. Dobrom igrom u odbrani mali nalet rivala je zaustavljen, koji je na kraju tu deonicu završio sa 13 postignutih poena.

Srbija je u laganom ritmu u poslednjih 10 minuta privela meč kraju. U jednom trenutku imala je i najveću prednost od 22 poena (78:56).

Priliku da debituju u reprezentaciji Srbije večeras su dobili Aleksa Radanov, Vanja Marinković, Ilija Djoković i Dejan Todorović.

Utakmica u dvorani „Aleksandar Nikolić“ prisustvovalo je oko 3.000 gledalaca, a medju njima su bili i doskorašnji reprezentativac Vladimir Štimac, bivši selektor Dušan Ivković, teniser Novak Djoković i glumac Zoran Cvijanović.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar