Simanić u Crvenoj zvezdi do 2020. godine

Jedan od najtalentovanijih mladih košarkaša Evrope Boriša Simanić potpisao je danas četvorogodišnji ugovor sa Crvenom zvezdom.

Simanić je 20. marta postao punoletan, a prvi profesionalni ugovor u karijeri potpisao je po povratku sa turnira u Manhajmu gde je predvodio juniorsku reprezentaciju Srbije.

Krilni košarkaš odbio je ponude klubova iz inostranstva i Univerziteta iz SAD, iskazavši želju da ostane u redovima šampiona Srbije i ABA lige.

Simanić je sa 15 godina došao među crveno-bele, osvojio je juniorsku Evroligu na Fajnal-foru u Milanu i drugo mesto u Madridu, a prvu seniorsku sezonu proveo je u FMP Železniku.

Od leta 2015. godine priključen je prvom timu Zvezde pod vođstvom trenera Dejana Radonjića.

Pre Simanića, ugovore sa crveno-belima iz generacije 1998. godine potpisali su Aleksandar Aranitović i Aleksa Radanov.

Simanić: Velika čast, Zvezda pokazala da veruje u mene

Košarkaš Crvene zvezde Boriša Simanić izjavio je da je potpisivanjem profesionalnog ugovora sa crveno-belima ispunio dečački san.

Krilni košarkaš nedavno je proslavio punoletstvo, a danas je stavio potpis na četvorogodišnji ugovor.

“Ostvario sam dečački san, ovo je velika čast za mene i hvala Crvenoj zvezdi koja je pokazala da veruje u mene. Da verujem i ja u moj klub, pokazao sam potpisivanjem četvorogodišnjeg ugovora. Trudiću se da napredujem i veliko hvala svima u Crvenoj zvezdi”, rekao je Simanić za klupski sajt.

Jedan od najtalentovanijih igrača Evrope posebno se zahvalio predsedniku Nebojši Čoviću, direktoru Davoru Ristoviću, saigračima i trenerima sa kojima je sarađivao.

“Na meni je da se okrenem napornom radu i da svakodnevno, korak po korak, opravdavam poverenje”, zaključio je Simanić.

(Tanjug)

Ostavite komentar