U trendu

Simeone: Grizman najbolji igrač, a Oblak golman u 2018.

MADRID – Trener Atletiko Madrida Dijego Simeone veruje da je Antoan Grizman najbolji fudbaler u 2018. godini, ali i da je „smešno“ što se Jan Oblak nije našao u konkurenciji za najboljeg golmana.

Argentinski stručnjak podržao je Grizmana i Oblaka nakon što se nišu našli u užem izboru FIFA i UEFA za najbolje.

„Grizman je bez sumnje bio najbolji igrač u poslednjih nekoliko godina“, rekao je Simeone za Kadena Kope.

Simeone je dodao da se nikad nije plašio da bi mogao da izgubi Grizmana, iako je Barselona bila zainteresovana za transfer.

„Nikada nisam mislio da će nas napustiti, uvek sam osećao da će ostati u Atletiku i da se neće pridružiti Barseloni“, kazao je trener „jorgandžija“.

Za prvog čuvara mreže Atletika, Slovenca Oblaka, izjavio je da je neverovatno da se nije našao među najboljim golmanima.

„On je najbolji golman na svetu, a odluka da se ne nađe u Top3 je „smešna“, što pokazuje da nagrada nema kredibilitet. Kada bi i Tibo Kurtoa došao sada u naš tim Oblak bi imao prednost jer je on bolji“, zaključio je Simeone.

FIFA i UEFA su među tri najbolja igrača uvrstili Kristijana Ronalda iz Juventusa, Realovog Luku Modrića i Mohameda Salaha iz Liverpula, dok su iz evropske kuće fudbala za golmana birali Kejlora Navasa (Real) ispred Alisona Bekera (Liverpul) i Đanluiđija Bufona (PSŽ).

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.