U trendu

Širer naziva Koštu prevarantom, Simena nerviraju sudije

Komentari nastupa Dijega Košte u londonskom derbiju Čelsi-Arsenal proteklog vikenda i dalje se ne smiruju, tako da su se danas oglasile legende engleskog fudbala Alan Širer, koji je kritikovao igrača, i Dejvid Simen, koji je kritikovao suđenje.

Čelsi je pobedio sa 2:0, ali je Arsenal dobio dva crvena kartona. Košta nije kažnjen nakon što je rukama prelazio preko lica Lorana Koščelnija, a onda je i isprovocirao Gabrijela, sa kojim se pokoškao zbog čega su obojica dobila žute kartone, a igrač Arsenala dobio je i crveni karton kad je udario Koštu. FS Engleske je nakon toga preinačio odluku o isključenju.

Od subote se strasti ne smiruju i svako nudi svoje mišljenje, a ona su listom negativna. Najbolji strelac Premijer lige svih vremena nazvao je Koštu „prevarantom“.

„Opisao bih ga kao agresivnog prevaranta i prodavca magle. Nerviranje čuvara je dozvoljeno, to se dešava, svidelo vam se to ili ne. štoperi pokušavaju da vas šutiraju, a Košta je to okrenuo i radi isto to…Ali, granica postoji, a on je prešao“, napisao je Širer u svojoj kolumni u Sanu, koju je preneo portal Gol.

Bivši golman Arsenala Simen rekao je da ga je „sramota“ kako je sudio Majk Din, koji je isključio Gabrijela. Fudbalski savez Engleske optužio je posle i Gabrijela i Koštu za nedolično ponašanje.

„Gabrijel je naseo na provokaciju. Uradio je glupu stvar u trenutku, ali najiritantnije je što igrač može da dobije direktan crveni karton za to. Isključujemo igrače zbog onakvih malih stvari. Stvarno se iznerviram kad pomislim na to, a ja se ne nerviram često“, rekao je Simen.

I Širer i Simen su, međutim, pohvalili Koštinu igru i upozorili su njegove čuvare da budu spremni na provokacije.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar