U trendu

Širle srećan zbog prolaza u četvrtfinale

Fudbaler Volfsburga Andrea Širle rekao je da je presrećan zbog plasmana u četvrtfinale Lige šampiona, prvog u klupskoj istoriji.

Volfsburg se sinoć prvi put u klupskoj istoriji plasirao u četvrtfinale najelitnijeg evropskog takmičenja, pošto je na svom stadionu u revanšu osmine finala pobedio Gent sa 1:0. Jedini gol postigao je Širle u 74. minutu. U prvoj utakmici u Belgiji pre tri nedelje nemački tim pobedio je sa 3:2.

„Ne dešava se svakog dana da se plasirate u četvrtfinale Lige šampiona. Ovo je nešto veliko, istorijsko za Volfsburg. Svi ćemo od toga imati koristi“, rekao je Širle, preneli su britanski mediji.

Volfsburg je u pravo vreme ušao u formu, pošto je vezao dve pobede u prvenstvu i popeo se na sedmo mesto na tabeli, pa je i dalje u igri za plasman na pozicije koje vode u evropska takmičenja. Takodje, Volfsburg je vezao i četiri pobede u Ligi šampiona.

Fudbaler Volfsburga Julijan Dreksler rekao je da će ekipa dobiti mnogo samopouzdanja posle velikog uspeha u Ligi šampiona.

„Srećan sam što smo se izborili za plasman u četvrtfinale. Ovo je za nas odlična priča, pošto neki ljudi nisu mislili da možemo da uradimo mnogo u Ligi šampiona. Takodje, ovaj uspeh će nam koristiti i u Bundesligi, pošto trenutno na tabeli nismo tamo gde bismo želeli da budemo“, rekao je on.

Sportski direktor Volfsburga Klaus Alofs rekao je da ekipa sada čeka žreb.

„Plasman medju četiri najbolje ekipe? Sigurno je da će u nastavku takmičenja biti ekipa protiv kojih će biti veoma teško. Ali, biće i drugih timova protiv kojih ćemo imati šansu, ako budemo igrali najbolje što možemo“, rekao je Alofs.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar