U trendu

Siti bolji od Junajteda u prvom derbiju Mančestera ove sezone

Fudbaleri Mančester sitija pobedili su danas u gostima Mančester junajted sa 2:1 u gradskom derbiju i tako zadržali prvo mesto tabele Premijer lige, sa četiri trijumfa iz četiri meča.

Golove za Siti postigli su Kevin de Brujne u 15. i Keleči Iheanačo u 36. minutu, dok je pogodak za Junajted postigao Zlatan Ibrahimović u 42. minutu meča. Ovo je „djavolima“ bio prvi poraz posle tri pobede.

Siti je poveo jednostavnom akcijom preko celog terena. Aleksandar Kolarov izveo je slobodan udarac sa leve strane, u visini svog šesnaesterca, a dugačku loptu prihvatio je Iheanačo i prosledio je unapred do De Brujnea, koji je prešao Danija Blinda, izbio sam pred Davida De Heu i lako ga savladao.

Tvorac drugog gola bio je De Brujne, koji je pokupio jednu loptu u šesnaestercu protivnika, a onda prevario odbranu i sa leve strane šutirao po zemlji, ali je pogodio prečku, posle čega se lopta odbila pravo u Iheanača, koji je odmah sproveo u mrežu za 2:0.

Junajed je smanjio u finišu prvog poluvremena. Vejn Runi je iz velike daljine izveo slobodan udarac. Golman Klaudio Bravo je istrčao i skočio da uhvati loptu, ali mu je zasmetao njegov defanzivac Džon Stons, tako da je lopta pala na zemlju, što je Ibrahimović iskoristio.

Siti je u drugom poluvremenu kontrolisao meč i posed, ali Junajted nije uspevao da postigne gol, iako je imao nekoliko dobrih prilika.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar