U trendu

Siti slavio u Madridu, minimalna pobeda Liona protiv Juventusa

Fudbaleri Mančester sitija pobedili su večeras u gostima ekipu Real Madrida sa 2:1, dok je Lion na svom terenu slavio protiv Juventusa sa 1:0, u prvim utakmicama osmine finala Lige šampiona.

Real je poveo pogotkom Iska u 60. minutu, a Siti je do preokreta stigao golovima Gabrijela Žezusa u 78. i Kevina de Brujnea u 83. minutu iz penala.

U prvom poluvremenu meča u Madridu nije bilo golova, a dobre šanse nisu iskoristili Gabrijel Žezus i Kevin de Brujne, na jednoj, i Karim Benzema, na drugoj strani.

U nastavku, u momentima potpune dominacije Sitija, poveo je Real. Isko je u 60. minutu primio loptu u šesnaestercu koju je poslao Vinisijs i mirno je poslao u levu stranu gola za vodjstvo Reala.

Siti je u 78. minutu stigao do izjednačenja nakon što je De Brujne lepo ubacio loptu u kazneni prostor, a Žezus pogodio glavom za 1:1. Domaći fudbaleri su odmah tražili prekršaj nad Ramosom, ali sudije su priznale gol.

Pet minuta kasnije na semaforu je pisalo 1:2. Danijel Karvahal je oborio Rahima Sterlinga u kaznenom prostoru, sudija je pokazao na belu tačku, a siguran izvodjač bio je De Brujne.

Da situacija po Real bude još gora pobrinuo se Serhio Ramos koji je u 86. minutu zaradio crveni karton.

Fudbaleri Liona pobedili su na svom terenu ekipu Juventusa sa 1:0.

Jedini gol na meču postigao je Luka Tusar u 31. minutu nakon centaršuta Auara s leve strane.

Lion je bio mnogo bolji rival u prvom poluvremenu, a pored gola imao je još dve sjajne prilike, obe preko Karla Toko-Ekambija. On je prvo u 21. minutu pogodio pečku, a potom je u 41. minutu iz odlične pozicije poslao loptu malo iznad prečke.

Juventus je u nastavku pojačao pritisak, imao je i dobre prilike preko Paula Dibale i Gonsala Iguaina, ali nije uspeo da zatrese mrežu domaćeg tima.

Revanš mečevi na programu su 17. marta u Torino i Mančesteru.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.