U trendu

Sivić: Jedan gol vodi na EP; Živković: Na pobedu i u Dramenu

Selektor mlade reprezentacije Srbije Tomislav Sivić izjavio je danas je se njegova ekipa se neće opustiti u revanš meču baraža u Norveškoj i smatra da će jedan gol biti dovoljan za plasman na Evropsko prvenstvo u Poljskoj.

Srpski fudbaleri otputovali su u Norvešku sa odličnim rezultatom iz Beograda i pobede od 2:0, što su omogućili pogodak kapitena Uroša Đurđevića i autogol Kristofera Haralsajda.

„Zadovoljan sam što smo došli tri dana pre utakmice kako bismo se prilagodili na ovdašnju klimu. Evidentna je razlika u odnosu na Beograd, dosta je hladnije i igraćemo na drugačijoj podlozi. Tenzija je velika, motivisani smo jer je pred nama veoma značajna utakmica“, rekao je Sivić za sajt FSS.

Sivić je dodao da je Sergej Milinković-Savić imao stomačne probleme, ali da će biti u sastavu, kao i da ga raduje povratak Marka Grujića od povrede.

„Biće promena, svi žele da se nametnu i imaju minažu. Očekujem drugačiju utakmicu nego u Beogradu, Norvežanima se vraćaju dva igrača iz A tima. Pod pritiskom su, što moramo da iskoristimo i budemo pametni. Igraćemo da postignemo gol koji bi nam otvorio vrata Evropskog prvenstva“, rekao je Sivić.

Kao i selektor, drugačiju utakmicu u odnosu na prvi duel očekuje i fudbaler Andrija Živković, ali ističe da se nada novom trijumfu nad Norveškom.

„Biće teško, igramo protiv jakog protivnika, tehnički potkovanog. Očekujem otvoren meč, imamo dobar rezultat iz prvog duela, ali nadam se novoj pobedi“, zaključio je Živković.

Revanš utakmica baraža između Norveške i Srbije igra se sutra od 19 sati u Dramenu.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.