U trendu

Sivić želi pobede protiv Andore i Litvanije

Selektor mlade fudbalske reprezentacije Tomislav Sivić izjavio je danas da je cilj njegove ekipe da u predstojeće dve utakmice protiv Andore i Litvanije u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo 2017. godine osvoji šest bodova.

„Imamo cilj u naredna dva meča, želimo da osvojimo šest bodova. Prva prepreka je Andora, koja je borbena i disciplinovana ekipa, a zatim sledi meč sa Litvanijom. Pravi izazovi su pred nama u novembru, kada su na programu mečevi sa Italijom i Slovenijom“, rekao je Sivić na konferenciji za novinare u Beogradu.

Mlada reprezentacija Srbije se u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo 2017. godine u Poljskoj takmiči u Grupi dva. U sredu 7. oktobra Srbija će u Novom Sadu igrati protiv Andore, a 13. oktobra u Kaunasu protiv Litvanije.

„Pošto ne možemo da računamo na povređenog Uroša Đurđevića i Sergeja Milinkovića Savića, jer je priključen A timu, morali smo da promenimo sistem, a konačnu odluku donećemo posle dva treninga“, rekao je Sivić.

„Nastavljamo sa praksom da u reprezentaciju pozivamo igrače koji su igrali u mlađim selekcijama, a sada nisu u prvom planu u svojim klubovima. Želimo da ih vidimo na delu i da im pomognemo da se vrate tamo gde zaslužuju“, dodao je on.

Na Sivićevom spisku su golmani: Stefan Čupić (OFK Beograd), Filip Manojlović (Bežanija) i Boris Radunović (Atalanta).

Odbrambeni igrači: Petar Golubović (Piza), Milan Gajić (Bordo), Darko Lazić (Anži), Miloš Veljković (Totenhem), Srđan Babić (Real Sosijedad), Vukašin Jovanović (Crvena zvezda), Bojan Nastić (Vojvodina) i Nemanja Antonov (Grashopers).

Fudbaleri sredine terena: Saša Zdjelar (Olimpijakos), Nemanja Maksimović (Astana), Marko Grujić (Crvena zvezda), Saša Lukić (Partizan), Marko Pavlovski (Muskron), Mijat Gaćinović (Ajntraht Frankfurt), Andrija Luković (PVS Ajndhoven) i Srđan Plavšić (Crvena zvezda).

Napadači: Ognjen Ožegović (Vojvodina), Aleksandar Čavrić (Genk), Fejsal Mulić (Minhen 1860)

Evropsko prvenstvo održaće se od 16. do 30. juna 2017. godine u Poljskoj.

Direktan plasman na Evropsko prvenstvo obezbediće pobednici grupa, dok će četiri najbolje drugoplasirane reprezentacije iz svih devet kvalifikacionih grupa igrati baraž za još dva mesta.

U kvalifikacionoj Grupi dva Srbija je igrala samo sa Litvanijom i pobedila je sa 5:0.

Slovenija je odigrala tri utakmice i ima šest bodova, dok Republika Irska ima takođe šest bodova, ali iz dva duela. Italija je odigrala jedan meč i ima tri boda, koliko ima i Andora, ali iz četiri meča. Litvanija je odigrala tri utakmice i pretrpela je sva tri poraza.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar